Kadıköy’de servis kaçırıp Külliye’de yakalanan şüphelinin ilk ifadesi ortaya çıktı

Kadıköy’de servis kaçırıp Külliye’de yakalanan şüphelinin ilk ifadesi ortaya çıktı
İstanbul’un Kadıköy ilçesinde içinde öğrencilerin bulunduğu servisi kaçırdıktan sonra Ankara'ya gidip Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne girmeye çalışan Tolga Nalbant'ın ilk ifadesinde neler anlattığı ortaya çıktı.

Kadıköy'de, öğrencilerin taşındığı servis minibüsünü kaçırıp Ankara'ya giderek Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne girmeye çalışan ve tutuklanan Tolga Nalbant'ın ifadesi ortaya çıktı.

Şüpheli Nalbant, hakim karşısında yaptığı açıklamada, "Yaptığım eylemden dolayı çok pişmanım. Kendimi Cumhurbaşkanına duyurmak istemiştim, tedavi görmek istiyorum. Araç ile Ankara'ya gidecektim başka bir amacım yoktur" dedi.

"KULAĞIMDA BİR CIZIRTI DUYDUM"

'Yağma' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilen Nalbant ifadesinde, "Ben olayı nasıl gerçekleştirdiğimi bilmiyorum, olay esnasında kalbimde ve kulağımda bir cızırtı duydum. Ara ara uyuşturucu madde kullanmaktayım” dedi.

6598933afd33f9f6feeef729.webp

"KIRMIZI REÇETELİ İLAÇLAR KULLANIYORDUM"

En son 6 gün önce uyuşturucu madde kullandığını itiraf eden Nalbant, olay günü yaşananları anlattı. Kaçırdığı araç içerisinde çocuk olduğunu bilmediğini söyleyen Nalbant, yaptığı eylemden dolayı pişman olduğunu aktardı. Kendisini Cumhurbaşkanına duyurmak istediğini dile getiren Nalbant, tedavi görmek istediğini belirtti. Araç ile Ankara'ya gideceğini, başka bir niyeti olmadığını ifade eden Nalbant, şunları söyledi: “Ben yanlış hatırlamıyorsam kırmızı reçeteli ilaçlar kullanıyordum. Çapa'da psikiyatri tedavisi gördüm. Yaptığım eylemin bu raddeye geleceğini tahmin etmedim"

AVUKARINDAN SAVUNMA

Nalbant'ın avukatı ise müvekkilinin psikiyatri hastası olduğunu belirterek, "Müvekkilimiz raporlu psikiyatri hastasıdır. Bu teşhis kusur sorununu ortadan kaldırmıştır. Kaçma şüphesi yoktur. Sabit ikametgah sahibidir. Bu nedenle müvekkilin öncelikle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını, hakimliğiniz aksi kanaatte ise adli kontrol hükümleri uygulanarak salıverilmesine karar verilmesini talep ederiz" ifadelerini kullandı.

Ancak hakimlik, şüphelinin işlediği suça dair kuvvetli deliller ve şüphelinin bilinçli olarak suç işleme potansiyelini değerlendirerek tutuklama kararı aldı. Dosyada şüphelinin psikolojik rahatsızlığına dair herhangi bir raporun bulunmaması ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ilgili maddesine vurgu yapılmasıyla birlikte tutuklama kararı hakim tarafından gerekçelendirildi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde, 4 Ocak tarihinde meydana gelen olayda, Zühtüpaşa Mahallesi'nde bulunan Özalp Sokak'ta bir özel okula ait servis aracı kaçırıldı. Tuzla'da faaliyet gösteren bu okula ait servis aracı, bir sitenin önünden öğrenci aldıktan sonra, bir kişi tarafından kaçırıldı.

Şüpheli, servis aracının yanına yaya olarak yaklaşarak aracın arka lastiğinde bir sorun olduğunu söyleyerek şoförü araçtan indirdi. Daha sonra direksiyona geçen şahıs, araçta bulunan öğrenciler ve hostes ile birlikte kaçıştı. Ancak kısa bir süre sonra şüpheli, araçtaki öğrencilere ve hostese "Sizinle bir işim yok. Bana araba lazım." diyerek onları araçtan indirdi.

Olayın duyulmasının ardından polis ekipleri harekete geçti. Kaçırılan servis minibüsü, Pendik Dumlupınar Mahallesi'nde terk edilmiş olarak bulundu. Gasp Büro Amirliği ekipleri şüpheliyi yakalamak için çeşitli adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlerken, Ankara'dan gelen bir haber, aramaların yönünü başka bir noktaya çevirdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önünde gerçekleşen olayda, bir bireyin içeri girmeye çalıştığı ancak Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından durdurulduğu öğrenildi. Bu şahsın kaçırma olayıyla ilişkili olduğu düşünülerek gözaltına alındı.

Yakalanan şüpheli, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nde yapılan işlemlerin ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi. Emniyet güçleri olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar