Hakan Fidan ile Antony Blinken arasındaki kritik görüşmenin detayları ortaya çıktı: İsveç'in NATO üyeliği ile ilgili şok cevap

Hakan Fidan ile Antony Blinken arasındaki kritik görüşmenin detayları ortaya çıktı: İsveç'in NATO üyeliği ile ilgili şok cevap
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'la Vahdettin Köşkü'nde görüşme yaptı. Görüşmede ise Gazze'de ateş kesin ilanı, F-16'lar meselesi ve İsveç'in NATO üyeliği ile ilgili konular konuşuldu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dün akşam İstanbul'a gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Vahdettin Köşkü'nde bir görüşme yaptı. Neredeyse 2 saat boyunca süren görüşmeden sonra diplomatik kaynaklardan görüşmenin detaylarına ulaşıldı.

disisleri-bakani-hakan-fidan-abd-disisleri-bakani-antony-blinken-gorusmesi-sona-erdi-4308-dhaphoto1.jpg

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ ELE ALINDI

Görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkiler geniş bir şekilde ele alındı. Bakan Fidan, F-16 alım sürecinin sonuçlanmasını beklediğini Blinken'a söyledi. İsveç'in NATO üyelik süreciyle ilgili son kararın Meclise ait olduğunu söyledi.

disisleri-bakani-hakan-fidan-abd-disisleri-bakani-antony-blinken-gorusmesi-sona-erdi-4308-dhaphoto2.jpg

GAZZE'DE ATEŞKES İLANI

İki Bakan, Gazze'de devam hala devam eden insanlık trajedisiyle alakalı değerlendirmelerde bulundu. İsrail'in sürekli artan saldırganlığının tüm bölgeye yönelik bir tehdit olduğunu ifade eden Bakan Fidan'ın, bir an önce ateşkes ilan edilerek Gazze'ye sürekli insani yardım ulaştırılması gerektiğini vurgulayarak; iki devletli çözüme için müzakerelere bir an önce başlanması çağrısında bulunduğu belirtildi.

ek-fotograf-disisleri-bakani-hakan-fidan-abd-disisleri-bakani-antony-blinken-gorusmesi-sona-erdi-9510-dhaphoto1.jpg

BÖLGESEL KONULAR GÖRÜŞÜLDÜ

Karadeniz'de gerilim yaşanmasını arzu etmediğini ifade eden Bakan Fidan'ın, Rusya ve Ukrayna'da üretilen gıda ürünlerinin güvenli bir şekilde dünya pazarlarına ulaştırılması için gösterdikleri çabalar konusuna da değindiği belirtildi. Görüşmede, Azerbaycan - Ermenistan arasındaki görüşmeler ile Suriye ve Irak gibi bölgesel konular da konuşuldu.

ek-fotograf-disisleri-bakani-hakan-fidan-abd-disisleri-bakani-antony-blinken-gorusmesi-sona-erdi-9510-dhaphoto2.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar