Jose Mourinho'dan Juventus'un 'puan silme cezasının iptal'i için flaş iddia

Jose Mourinho'dan Juventus'un 'puan silme cezasının iptal'i için flaş iddia
İtalya'da Juventus'a verilen 15 puan silme cezası iptal etmesinin ardından, Roma çalıştırıcısı Jose Mourinho, flaş bir açıklamada bulundu.

Seri A takımlarından Juventus''a mali usulsüzlük soruşturmasına karıştığı gerekçesiyle İtalya Futbol Federasyonu tarafından (FIGC) verilen 15 puan silme cezasının kaldırıldığı bildirildi.

İtalya Ulusal Olimpiyat Komitesi (CONI) Tahkim Kurulu, siyah-beyazlı kulübe ocak ayında verilen 15 puan silme cezası ve kulüp yöneticilerine verilen hak mahrumiyetlerine yönelik itirazları görüştü. Juventus, cezanın iptalini istedi.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, CONI Tahkim Kurulu, Juventus''a verilen 15 puan silme cezasına itirazını kabul ederek cezayı iptal etti ve dosyayı yeniden değerlendirmesi için federasyona gönderme kararı aldı.

Tahkim Kurulu, mali usulsüzlük soruşturmasında adı geçen ve hak mahrumiyeti cezası alan eski başkan Andrea Agnelli, eski sportif direktör Fabio Paratici ile yönetici Federico Cherubini''nin cezalarına yönelik itirazları reddederken, eski başkan yardımcısı Pavel Nedved, eski yöneticiler Paolo Garimberti ve Enrico Vellano''nun itirazlarını ise kabul etti.

CONI''nin Juventus''un itirazını haklı bularak cezayı kaldırması sonrasında, Serie A''nın resmi sitesindeki puan durumu da güncellendi.

Buna göre, puan silme cezası sebebiyle 44 puanla 8. sırada olan Juventus, 15 puanın iade edilmesiyle 59 puanla 3. sıraya çıktı.

Başka bir Seri A takımı olan Roma’nın Teknik Direktörü Jose Mourinho, konu ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu.

Deneyimli teknik adam şunları söyledi:

“Bu karar üç ay önce verildi. Dört gündür değil, dört yıldır İtalya''dayım.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar