80 milyon dolarlık vurguna kurban gittiler: Fatih Terim, Arda Turan, Muslera, Selçuk İnan ve Emre Belözoğlu dolandırıldı

80 milyon dolarlık vurguna kurban gittiler: Fatih Terim, Arda Turan, Muslera, Selçuk İnan ve Emre Belözoğlu dolandırıldı
Birçok medya kuruluşunun öne sürdüğüne göre, Fatih Terim, Arda Turan, Muslera ve Selçuk İnan, aynı kişi tarafından dolandırılmış. İşte detaylar...

Aktarılan bilgiye göre, içerinde Fatih Terim''in de olduğu futbol dünyasından çok sayıda kişinin dolandırıldığı gerekçesiyle, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından bir operasyon yapıldığı ortaya çıktı.

Gazete Oksijen''in haberine göre İstanbul Göktürk’te geçen hafta bir eve düzenlenen baskında özel bir bankanın Büyükdere şube müdürü olan S.E isimli kadın gözaltına alındı. S.E, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Başlatılan soruşturmada tutuklanan sanık S.E, resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık yapmakla suçlanıyor. Dava dosyasına göre S.E''nın, aralarında Galatasaray''ın ve Türk Milli Takımı''nın efsane teknik direktörü Fatih Terim ile Atletico Madrid ve Barcelona gibi dünya devlerinde forma giyen eski milli yıldız Arda Turan, Galatasaray''ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera ve eski futbolcu Selçuk İnan’ın da bulunduğu çok sayıda kişiyi dolandırdı.

Olay hakkında şikâyetçi bir kişinin beyanlarına göre S.E, bir fon kurduğunu belirterek, "Dolandırıldığımdan şüphe edince fondan ayrılmak istedim. S.E bana banka ibaresi taşıyan 3.5 milyon 1 milyon 523 bin dolarlık iki belge gönderdi" dedi. S.E''nin 2010’larda Florya’da bankanın şube müdürüyken ilişki kurduğu müşterilerin güvenini kazandıktan sonra onlara özel bir fondan söz etmeye başladığı iddia ediliyor.

Fail S.E''nin güven artırmak için, söz konusu fona bankanın üst düzey bazı yöneticilerinin de yatırım yaptıklarını ve herkese yakınlarını da teşvik etmelerini söylediği öne sürüldü. S.E''nin güven oluşturmak için başlangıçta fona katılan isimlere ödemeler yaptığı da dosyada yer alan iddialardan.

dolandırıcılık

(Foto: T24)

HABERDE YER ALDI

Gazete Diken ise söz konusu sanık S.E''nin  Levent Büyükdere''de özel bir bankanın Şube Müdürü olduğunu yazdı.

Haberde, "Bazı isimler’den sadece birinin kaptırdığı para yaklaşık 7.5 milyon dolar" denildi. Diken, dolandırılan isimlerin listesine, Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, eski Galatasaraylı futbolcular Selçuk İnan ile Semih Kaya''yı da ekledi. Habere göre dolandırılan isimlerin yakınları da mağdurlar arasında yer alıyor.

Yaşanılan duruma dair 12 Nisan''da Habertürk gazetesinde çıkan haberdeyse mağdurların S.E''ye paraları çantada elden götürüp fona aktarması için teslim ettiği kaydedildi. Organize şubenin operasyonundan sonra Denizbank''ın hem Florya hem de Levent Büyükdere şubesinde teftiş başlattığı öğrenildi. Diken''e bankadan yapılan açıklamada da "Bankanın iletişim ajansından Diken’e yapılan açıklamada, ''Olay adli makamlara yansıdı. Savcılığın olayla ilgili gizlilik kararı var. O yüzden açıklama yapamıyoruz''..." denildi.

Fon tezgâhını S.E''nin tek başına yapıp yapmadığı sorusuna da Diken, haberinde yer verdi.

Gazeteye konuşan bir bankacı böylesi bir ‘tezgâh’ın tek başına kurulup yıllarca yürütülmesine ‘pek ihtimal veremedi.’

Ayrıca S.E, tutuklanmadan önce ilgili banka yetkilileri tarafından sorgulanmış.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar