Japonya'yı sarsan 7.4 büyüklüğündeki deprem: Tsunami tehlikesi kapıda!

Japonya'yı sarsan 7.4 büyüklüğündeki deprem: Tsunami tehlikesi kapıda!
Japonya'nın kuzeydoğusunda, Richter ölçeğine göre 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntının ardından bölge genelinde tsunami uyarısı verildi.

Japonya'nın kuzeydoğusunda Richter ölçeğine göre 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Japonya Meteoroloji Ajansı, depremin etkilediği bölgeler arasında Ishikawa, Niigata ve Toyama vilayetlerini belirleyerek bu bölgelerin kıyı bölgeleri boyunca tsunami uyarısı yayınladı.

Yetkililer, halkı güvenli alanlara tahliye etme konusunda uyarırken, olayın detaylarını incelemeye devam ediyorlar. Depremin ve muhtemel tsunaminin etkileriyle ilgili bilgiler gelmeye devam ederken, etkilenen bölgelerdeki vatandaşların güvenliğini sağlamak için gerekli önlemler alınıyor.

23.jpg

7.4 ŞİDDETİYLE SARSILDILAR

Japonya, 2024'ün ilk gününde büyük bir doğa olayıyla sarsıldı. USGS, ülkenin kuzeydoğu bölgesinde kaydedilen depremin şiddetini 7.4 olarak duyurdu. Depremle birlikte tsunami alarmı da hemen devreye girdi.

Olayın etkileriyle ilgili detaylar henüz netleşmezken, yetkililer vatandaşları güvenli bölgelere tahliye etme çağrısı yaptı.

12.webp

JAPONYA TSUNAMİ TEHDİDİ İLE KARŞI KARŞIYA

Noto Yarımadası'nda yaşanan depremin ardından 5 metrelik dev bir tsunami tehdidi ortaya çıktı. Yetkililer, bölge sakinlerine dikkatli olmaları ve acil durum önlemlerine uymaları çağrısında bulundu.

ABD merkezli haber ajansı AP ise depremin büyüklüğünü 7.5 olarak duyurdu.

6.jpg

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar