İzmir'de kiralık boş ev kalmadı

İzmir'de kiralık boş ev kalmadı
İzmir'de yıkıcı depremin ardından büyük korku yaşayan vatandaşlar evlerini değiştirmek istiyor. Yaklaşık 4 bin 500 konutun ağır hasarlı olduğu kentte boş kiralık daire bulmak da zorlaştı.

İzmir'de kiralık ev sorununda son durum İzmir'de kiralık boş ev kalmadı

İzmir'de depremden sonra ev kiraları yaklaşık yüzde 50 arttı. Vatandaşlar duruma isyan etti. 

Evi depremde orta hasar aldığı için uzun süre ev arayan vatandaşlardan Yusuf Karakaş, 1 ay içerisindeki büyük fiyat farkına dikkat çekerek uzak bir bölgeye taşınmak zorunda kaldığını ifade etti. En az 10 gün boş kiralık daire aradığını anlatan Karakaş, "Ben Çiğli Ataşehir'de oturuyordum. Evimiz orta hasar aldı, panik yaşadık. Kiralık ev bakmaya başladık. Karşıyaka, Bostanlı, Nergiz'de kiraların fahiş fiyatlara yükseldiğini gördük. Bin 500 lira olan kiralık daireler, 2 bin, 2 bin 500 liraya kadar çıkmış. Bu nedenle kendi bütçemize göre daha uzak bir semti seçmek zorunda kaldık. Çiğli'den Menemen Seyrek tarafına taşındık. Yaklaşık 15-20 kilometre daha uzağa geçmek zorunda kaldık. Bu da ekstra zorluk oldu bizim için. En ucuz olan yeri seçtik ister istemez" dedi.

MEMUR KEFİL İSTEDİLER
Bazı ev sahiplerinin de durumu fırsat bilerek deprem sigorta bedelini de kiracıya ödettirmeye çalıştığını öne süren Bayram Ünlü ise şunları söyledi: "Oturduğum ev orta hasarlıydı. Ev aradım. Memur kefil isteyen oldu. Elektrik, su aboneliğini alabilmem için ‘deprem sigortasını da sen yaptıracaksın' diyen ev sahipleriyle karşılaştım. Kabul etmeyince, 'işine gelirse’ dediler. Toplam 8 ev gezdim. Eskiden daha çok boş ev vardı. Taşımacılık firmaları da telefonda anlaştığım fiyattan daha fazlasını istedi."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar