İzleyenlerin yüreği yandı kahrolsun fakirlik! Bu bayram sadece zengin çocuklarına mı armağan edildi?

İzleyenlerin yüreği yandı kahrolsun fakirlik! Bu bayram sadece zengin çocuklarına mı armağan edildi?
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta çeşitli etkinlik, eğlence ve konserlerle kutlanmaya devam ederken bir annenin yaptığı isyan gözleri yaşarttı.

Süte, peynire, yumurtaya, ekmeğe, zeytine gelen zamların ardından veliler çocuklarının beslenme çantalarına ne koyacağını düşünürken kantin fiyatları da aldı başını gitti.

Öyle ki okullarda kantinlerde satışa sunulan bir tostun fiyatı 50 liraya, bir simidin fiyatı 30 liraya yükseldi.

Veliler kantinlerdeki fahiş fiyatlardan dert yanarken ekonomik sıkıntının biraz olsun unutulacağı çocuk bayramı 23 Nisan’da bir veli bu kez özel giysi şartından dert yandı.

Bazı okullarda 23 Nisan nedeniyle düzenlenen etkinliklerde öğrencilere özel kostüm hazırlatıp satılması talimatı veren, bunları giymeyen öğrencilerin gösterilerden mahrum bırakılmasını kısıtlayan eğitim sistemi eleştiren veli “Zengin her yerde zengin fakir her yerde fakir. Bunları çocuklara yansıtmayın bari” diyerek isyan etti.

654.jpg

“ZENGİN HER YERDE ZENGİN FAKİR HER YERDE FAKİR”

Bir video çeken anne şunları söyledi:

23 Nisan’ı sadece parası olan çocuklara mı armağan etti merak ediyorum? İnsanlar tencerelerinin derdine, çocuğunun beslenmesine ne koyacağının derdine düşmüş, bunlar da 23 Nisan kıyafeti derdine düşmüş. Yok şurayla anlaşma yaptık oradan alacaksınız yok şu terziyle anlaştık oraya diktireceksiniz. Parası olmayan ne yapacak? Parası olan aileler kıyafetleri alıp çıkıyor gösterilerini yapıyorlar parası olmayanlar da boynunu büküp izliyor. Yazık günah değil mi? Verin çocukların eline Türk bayrağını okul kıyafetleriyle çıkıp gönüllerince eğlensinler. İstediğiniz şiirleri okusunlar, müziği açın dans etsinler. Zengin her yerde zengin fakir her yerde fakir. Bunları çocuklara yansıtmayın bari.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar