İzlediğimiz tüm stratejiler tuttu

İzlediğimiz tüm stratejiler tuttu
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, belgelerin savcılığa verilmemesi eleştirilerine ilişkin, "İlk açıklamadan bu yana izlediğimiz tüm stratejiler tuttu. Bir adım kaldı onu da bugün yarın gerçekleştireceğiz. Ondan sonra toplumun önüne çıkacağız" dedi.

İzlediğimiz tüm stratejiler tuttu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kadınlarla ilgili çalışmalar yürüten, bu alanda örgütlenen, politika üreten akademisyenler, politikacılar, sivil toplum kuruluşları, aktivistler ve gazetecilerin katılımıyla düzlenen "Eşitlik, Adalet ve Kadın Zirvesi"ne katıldı.

Gazeteci-yazar Ayşe Arman'ın moderatörlük yaptığı oturumda kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Türkiye'de CHP dışında muhalefet eden parti bulunmadığını öne sürerken, sorunların tamamını bildiklerini ve toplumun gündemine getirmeye çalıştıklarını anlattı.

"Man Adası" iddiaları

Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Grup Toplantısı'nda dile getirdiği iddialara ilişkin soru üzerine şunları söyledi:

"Man Adası olayı şöyle önemli, vatandaşına dönüp diyeceksin ki 'vergi ver.' Evde musluğu açtıktan sonra 5 çeşit vergi ödüyor kadın, aile olarak ödeniyor. Ama Ankara'daki beylerin çocukları Türkiye'de vergi ödememek için başka ülkelere gidip şirket kuruyorlarsa burada bir ahlaki sorun var. Ahlakın olmadığı bir yerde ne kadın-erkek eşitliği olur, ne adalet, ne insan hakları olur, ne insana saygı olur, orada kişisel çıkarlar ve hırslar olur. Bunun bir milat olmasını isterim ve hep beraber 2019'da sonlandıracağız."

Kılıçdaroğlu, belgelerin savcılığa verilmemesi eleştirilerine ilişkinse, "İlk açıklamadan bu yana izlediğimiz tüm stratejiler tuttu. Kim hangi konuşmayı yapacak, o da bizim düşündüğümüz süreç içerisinde gerçekleşti. Şimdi bir adım kaldı, o adımı da bugün yarın gerçekleştireceğiz. Ondan sonra daha farklı bir şekilde toplumun önüne çıkacağız." ifadelerini kullandı.

"Ülkesini seven milyonlarca insan var. Onlar getirip veriyor"

Arman'ın "Yeni belgeler mi var?" sorusunu, "Evet, ben şimdiden bir şey söylemeyeyim. Dediğim gibi, bir adım kaldı. Bir şey daha olması lazım, onu da bugün yarın gerçekleştireceğiz." diye yanıtladı.

Söz konusu iddialarda gösterdiği evrakların kimler tarafından verildiğinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Bu evrakları veren de bir insan tabii ki uzaydan almadık. Ama bunlar bize geldi diye biz ortalığa çıkmadık. Bakıyoruz, araştırıyoruz, doğrulatıyoruz, ilgili kişilerle konuşuyoruz. FETÖ'cüler mi verdi? Yok efendim, ilgisi yok. Bu ülkeyi seven, bu ülkenin çıkarlarını savunan milyonlarca bürokrat var, milyonlarca insan var. Onlar yurtsever insanlar, haksızlıklara tahammül edemeyen insanlar. Onlar getirip veriyorlar." diye konuştu.

"Şiddeti doğuran nedenlerden bir tanesi ekonomik"

Arman, "Erkekler ekonomik sıkıntı yüzünden sıkıntılarını kadınlardan çıkarıyor, dediniz. Bu kadar talihsiz ve korkunç bir açıklamayı nasıl yaptınız. Gerçekten bu söylediklerinize inanıyor musunuz?" sözleri üzerine Kılıçdaroğlu, erkek şiddetinin birden fazla nedeni olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, ruh hastası erkeğin şiddet uyguladığını, kültürel dokudan kaynaklanan sorunlar ile ekonomik nedenler ve yasaların erkeklere yönelik pozitif uygulamalarının şiddetin nedenlerinden olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Söylemek istediğim şuydu, ekonomik denenler kadına yönelik şiddetin oluşmasında yüzde 15... Az bir oran değil. Eğer eve ekmek gelmiyorsa, evde ekonomik sıkıntı varsa, kadın çocuklarını iyi besleyemiyorsa, erkek eve gelirken... Anadolu'da sıradan bir hayatı anlatıyorum. Bu kadın erkek arasında tartışmaya ve şiddete dönüşüyor. Şiddeti doğuran unsurlar ekonomik, psikolojiktir. Şiddeti doğuran unsurların birden fazla nedeni vardır. Bu nedenlerden birisi de ekonomiktir. Ekonomik koşulları değiştirdiğinizde farklı bir tablo ortaya çıkıyor. (Ekonomik sorunlar) Erkek şiddetinin asla gerekçesi olamaz. Ben bunu bir gerekçe olarak tanımlamıyorum. Ekonomik, sosyal pek çok alanda önemli değişim, düzenlemeler yaparak şiddeti azaltabilirsiniz."

"Gelin partiye üye olun"

"Görüntü olarak CHP erkek bir parti. Değişsin diye bir çabanız var mı?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Kadınlara açık ve net çağrı yapıyorum. Gelin partiye üye olun. Ön seçimler yapılacak. Bütün listeyi kadınlardan oluşturun. Niye üye olmuyorlar. Yeteri kadar gelmiyorlar. Sizin önünüzdeki bariyerleri kaldırdık. İnternet üzerinden üyelik getirdik." diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar