İYİ Parti’nin ret kararının ardından Özgür Özel’den ilk açıklama

İYİ Parti’nin ret kararının ardından Özgür Özel’den ilk açıklama
CHP lideri Özgür Özel, Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yaklaşan yerel seçimlere ilişkin İYİ Parti'ye yapılan işbirliği teklifini reddetmeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Yerel seçimlere kısa bir süre kala partiler arasındaki hazırlıkların hız kazandığı bir dönemde CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile gerçekleştirdikleri görüşme sonrasında İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde işbirliği talep etmişti. Ancak İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nun bu teklifi oy çokluğuyla reddetmesi üzerine, Özgür Özel konuyla ilgili grup toplantısında şu açıklamalarda bulundu:

"Alınacak iki karara da saygılıyız demiştim. Bu saygıyı sürdürüyoruz. Gittiğimiz tüm ilçelerde ilçe başkanlarını kendi ilçe başkanlarımız gibi ziyaret ettik. İYİ Parti seçmeni Atatürk'ü, bayrağını seven çok iyi insanlar aynı bizim gibi insanlar. Eski dosttan düşman olmaz."

Özel, konuşmasında İYİ Parti'nin iyi insanların partisi olduğunu vurgulayarak, gelecekte toplumsal ittifak anlayışını yayacaklarını belirtti. Ayrıca, "İstanbul'u Katar'a pazarlamasınlar, Ankara'yı parsel parsel satmasınlar diye bütün milletimizle işbirliği yapacağız." dedi.

Bu açıklamalar, CHP lideri Özgür Özel'in İYİ Parti'nin işbirliği teklifini reddetmelerine rağmen, gelecekteki seçim sürecinde ortak noktalarda birleşmeye açık olduklarına işaret ettiği bir çıkış olarak değerlendirilebilir.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar