İYİ Parti'den Ümit Dikbayır kararı!

İYİ Parti'den Ümit Dikbayır kararı!
İYİ Parti Disiplin Kurulu, Ümit Dikbayır’ın partiden ihracına karar verdi.

NELER OLMUŞTU?

Ümit Dikbayır'ın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in aile bireylerinin, ayrıca özel kalem müdürü ve eşinin banka hesaplarını incelettirdiği, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinden şahsına, ailesine ve üçüncü kişilere ihale veya iş alınmasına aracılık ettiği, bir parti çalışanını taciz ettiği ve parti kasasında paranın eksik olduğu iddia edilmişti. Akşener, "Benim ve ailemin belediyelerde işi-gücü yok. İspat ederlerse politikayı bırakırım." ifadelerini kullanmıştı.

Sakarya Milletvekili Dikbayır da disiplin kuruluna dilekçe vererek konunun araştırılmasını talep etmişti. Dikbayır, "Genel Başkan, gerçeği ortaya çıkarmazsa, iddiaların araştırılması için savcılığa başvuracağım. Hakkımdaki iddiaların birisi bile kanıtlanırsa milletvekilliğinden istifa edeceğim." ifadelerini kullanmıştı.

manset-551.jpg

ÜMİT DİKBAYIR İHRAÇ EDİLDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in banka hesaplarını incelettiği öne sürülen ve kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, partisinden ihraç edildi.

umit-dikbayir-iyi-parti-den-ihrac-edildi.jpg

DİKBAYIR'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Dikbayır, kararın ardından yaptığı ilk açıklamada, “İyi Parti’yi medyada yıpratan ve kamuoyunda yaptığı açıklamalar” nedeniyle ihraç edildiğini söyledi. Dikbayır, perşembe günü TBMM’de konuya ilişkin açıklama yapacağını da belirtti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar