İYİ Partili Aylin Cesur'dan uzman çavuşlara müjde!

İYİ Partili Aylin Cesur'dan uzman çavuşlara müjde!
İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, 12 Kasım Uzman Çavuşlar Günü’nde uzman çavuşların sorunlarını ve taleplerini TBMM’ne taşıdı.

GÜNBOYU / FULDEN GÜNEY

Milletvekili Cesur, 20 İYİ Partili Milletvekili Arkadaşının imzası ile birlikte Meclis Başkanlığına verdiği Araştırma Önergesi ‘nde uzman çavuşların yıllardır görmezden gelinen kadro, özlük haklar, lojman gibi çözülmeyi bekleyen sorunlarını Meclis Başkanlığı’na Araştırma Önergesi ile sundu.

Milletvekili Cesur’un Meclis Başkanlığına sunduğu Araştırma Önergesi iktidar tarafından çözüm bulmak üzere kabul edilecek mi, yoksa iktidar yine red mi edecek göreceğiz. İktidar tarafından kabul edilmesi halinde Cesur’un teklifinin kurulacak komisyonda görüşülmesiyle uzman çavuşların senelerdir bekleyen sorunları çözüme kavuşacak!

Cesur’un önergesinde öne çıkan hususlar şu şekilde;

VATAN SAVUNMASININ SÖZLEŞMESİ OLMAZ

Milletvekili Cesur, Uzman Çavuşlarımızın mutlak surette kadroya geçirilmesini, vatan uğruna canlarını ortaya koyan, ailelerinden uzakta, cephenin en ön saflarında savaşan kahraman uzman çavuşlarımızın haklı kadro taleplerinin mutlaka karşılanması gerektiğini belirtti.

SINIF DEĞİŞİKLİĞİ HAKKI VE SAĞLIK YÖNETMELİĞİNDE DÜZELTME YAPILMASI ŞART

Cesur; Uzman Çavuşlara sınıf değişiklik hakkı tanınmadığını, bu durumun adaletsizliğe ve eşitsizliğe yol açtığını belirtti. Milletvekili Cesur; “Yakalandıkları şeker, tansiyon gibi basit hastalıklar sebebiyle bile uzman çavuşlarımızın sözleşmeleri feshedilmektedir. Sınıf değişikliği hakkı subaylarımız ve astsubaylarımıza tanınmış bir hak iken bu hakkın uzman çavuşlarımıza da ivedilikle verilmesi gerekmektedir.” dedi.

LOJMAN, ORDUEVİ, KAMP, SOSYAL TESİS GİBİ İMKÂNLARDAN UZMAN ÇAVUŞLAR FAYDALANAMIYOR

Uzman Çavuşların askeri lojman kontenjanlarının yetersiz olduğu, orduevi, sosyal tesis gibi imkânlardan faydalanamadıklarına değinen Milletvekili Cesur bu eşitsizliğin giderilmesini, uzman çavuşlarımızın hak ettikleri imkânlara kavuşturulması gerektiğinin altını çizdi.

NÖBET, İZİN, DİSİPLİN, SİCİL VE ÖDÜL YÖNETMELİKLERİ DÜZENLENMELİ

Uzman Çavuşların talepleri arasında, nöbet, disiplin, izin ve sicil yönetmeliklerinin düzenlenmesi gerektiğini, bu hususlar düzeltilmediği sürece uzman çavuşların mağdur olmaya devam edeceğini belirten Cesur, uzman çavuşluktan astsubaylığa geçiş için ayrılan %10’luk kontenjanın mutlak surette artırılması gerektiğini, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bulunan tecrübeli ve kıdemli uzman çavuşlarımızın bunu hak ettiğini söyledi.

Milletvekili Cesur’un Meclis Başkanlığı’na sunduğu önerge:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar