İYİ Partili Aylin Cesur: "Gözünü yumma, geleceğine sahip çık"

İYİ Partili Aylin Cesur: "Gözünü yumma, geleceğine sahip çık"
İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, devam eden bütçe görüşmelerinde, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ile Devlet Tiyatroları, Opera ve Balesi bütçesi üzerine uzun süre akıllarda yer edecek bir konuşma yaptı.

GÜNBOYU - FULDEN GÜNEY

Konuşmasında, bütün vatandaşların vergileri ile finanse edilen RTÜK’ün siyasallaştığını belirten Milletvekili Cesur, “RTÜK bu bütçeyi hak etmiyor” ifadelerini kullandı.

“Bugün RTÜK, muhalif medyayı baskılama aracı haline dönüşmüş, yükümlülükleri ihlal eden bir yandaş kollamacısı olmuş. Halkın gerçekleri duymasını istemediği ve pembe beyaz bir tablo ile uyutulduğu bir yayıncılığın salıncağı olmuş adeta.” diyen Cesur, RTÜK’ün kuruluş ilkelerinden ve demokrasiden uzaklaştığına dikkat çekti, “Bir önceki seçimde kime oy vermiş olursa olsun, tüm vatandaşlarımızın bu gerçeği görmesi çok önemli.” dedi.

RTÜK’ün verdiği cezalardaki adaletsizlikleri sayılar ile ortaya koyan Milletvekili Cesur, “Daha iyi yayıncılık ve kitle medyası istiyorsak, daha bağımsız, siyasete bulaşmamış bir RTÜK’e ihtiyacımız var. RTÜK’ü Ceza veren ve muhalefeti, basını, medyayı susturan kurum olmaktan çıkartmamız lazım. RTÜK’ü sansür aracı olmaktan çıkarmamız lazım.” dedi ve iktidarı uyardı:

“İktidar yarın değişecek ve siz muhalefete düşeceksiniz. İktidar değişir de, RTÜK aynı kalırsa, en çok siz rahatsız olursunuz, emin olun. O zaman öyle tasarlamak lazım ki, iktidar kim olursa olsun, kurum ve kuruluşlar her daim ve sadece vatandaşa hizmet etmeli. Bir gün herkesin özgür basına ihtiyacı olur. Yargı da için de, Merkez Bankası için de bu böyle olmalı.”

“İKTİDAR SANATA RANT ODAKLI BAKIYOR”

Konuşmasının ikinci kısmında iktidarın sanata yaklaşımı ve sanatçıların sorunları üzerine konuşan Cesur, “İktidar bugün sanata, üzülerek ifade ediyorum ama, rant olarak bakıyor. Bugün tiyatro desteklerinin dağıtılmasında dahi rant eksenli bir yönetim olduğuna dair şüphe var.” dedi.

Destek ödeneklerinin dağıtımında usulsüzlükler olduğunu ve siyasi gerekçelerle bazı tiyatroların ödenekten mahrum bırakıldığını belirten Cesur, “Gerçekte oyun sergilemeyen paravan tiyatrolar, devlet desteği alırken, en kaliteli üretim yapan nice tiyatroya, kendilerinden olmadığı için, siyasi gerekçelerle hak ettikleri devlet desteği verilmiyor.” dedi.

Tiyatrolara verilen ödeneklerin yetersiz olduğunu ve ödeneklerin dağıtımında şeffaflık olmadığını belirten Cesur, hangi tiyatroların ödenek aldığını ve alamayanların alamama gerekçelerinin açıklanmasını istedi.

İktidara ve millete seslenen Cesur, “Sanata ve sanatçılarımıza hak ettiği değeri verin, bir şarkıyla, bir oyunla hayatımızı güzelleştiren sanatçılarımızın ekmeği ile oynamayın. Kadameli normalleşme istediler, bunu bile yapamadınız. Onlar ‘gözünü yumma sanatına sahip çık’ diyorlar, ben de milletimize sesleniyorum; gözünü yumma, geleceğine sahip çık!” sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar