İYİ Partili Yokuş halk sizi ve yaptıklarınızı unutmayacak

İYİ Partili Yokuş halk sizi ve yaptıklarınızı unutmayacak
Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen yıkıcı depremin yaraları dört bir yandan sarılırken, iktidarın uyguladığı politikalar da sıkça eleştiriliyor. İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Deprem Bölgelerindeki sürecin kötü yönetildiğini ve keyfi kararlar doğrultusunda birçok aksamanın yaşandığını açıkladı.

Yokuş, "Erdoğan''ın depremle ilgili "Siyaset yapmayın" sözüne karşılık, "Erdoğan siyaset yapmayın" diyor. Ancak siyaseti kendisi yapıyor.  Erdoğan''ın 1999''daki Marmara depremi ve 2003''teki Bingöl depremi ile ilgili sözleri hâlâ unutulmadı. Erdoğan o döneme yaşanan depremlerle ilgili "Meydana gelen olayda, kamu otoritesinin, devlet imkânlarının nasıl kullanıldığını ortaya koymuştur. Olay "kader" diye geçiştirilemez. Olayda "siyaset yankesiciliği" ve "yönetim kalpazanlığı" yatmaktadır" şekilde açıklama yapmıştı. Erdoğan''ın bu sözlerini bugün ibretle hatırlıyoruz" dedi.

KADER DEĞİL SORUMSUZLUK

Yokuş, "Erdoğan, çıkıyor, konuşuyor. Büyük deprem felaketi için " Kader" diyor, "Sabır" istiyor, "Para" vadediyor. Maden faciasını da "Fıtrat" olarak nitelendiren Erdoğan, tedbirsizliklerine bahane aramaya devam ediyor. Bu zihniyet, devletimizi yönettiği sürece felaketler yaşamaya devam edeceğiz. Yaşadığımız tüm afetlerde sorumluluk almayan Ak Parti hükümeti olayları kadere bağlıyor. Liyakatsiz atamaların, sorumsuzlukların ve koordinasyon eksikliğinin bedelini vatandaşlarımız ödüyor. AKP Hükümeti OHAL''e neden ihtiyaç duyuyor? Şu anda yasal olarak yapamayacağı bir iş var mı? OHAL bu saatten sonra can kurtaracak mı? Beceriksizlikleri yüzünden ülkeyi yönetemeyen hükümetin OHAL''i çıkarmaktaki amacı özgürlükleri kısıtlamak ve kendi hatalarının üstünü örtmektir. Ancak bilinmelidir ki, Halk Ak Parti Hükümetinin yaptıklarını unutmayacaktır" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar