Bülent Arınç'tan seçim tehdidi! ''Öyle şeyler olur ki pişman olurlar''

Bülent Arınç'tan seçim tehdidi! ''Öyle şeyler olur ki pişman olurlar''
Eski TBMM Başkanı ve AKP Kurucu Üyesi Bülent Arınç, geçtiğimiz günlerde yaptığı "seçimler ertelenmeli" çıkışı ile siyaset gündeminin merkezine yerleşmişti. Arınç, şimdi de “Seçim ertelenmezse ne olur?” sorusuna “Öyle şeyler olur ki, pişman olurlar. Kaos çıkar.” cevabını verdi

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Ankara Masası Gündem Özel yayınında Gazeteci Gürkan Zengin’in konuğu oldu. Arınç, deprem felaketlerinin ardından seçimlere ilişkin yaptığı ‘ertelenebilir’ açıklaması ile ilgili konuştu.

Son yıllarda AKP''ye muhalif gibi görünmesine karşın, eski partisi her sıkıştığında can simidi olan Bülent Arınç, "seçimler ertelenmeli" çıkışına gelen tepkilerin ardından "Savaş hali dışında ertelenemezmiş... Neden ertelenemesin Ayet-i kerime mi var?" ifadelerini kullanmıştı.

Arınç''ın bu açıklamalarına sert tepki gösteren siyasiler, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasını işaret ederek, seçimlerin hangi haller altında erteleneceğinin belirtildiğine dikkat çekti. 

"ÖYLE ŞEYLER OLUR Kİ..."

Meclis''ten seçimin ertelenmesi konusunda bir uzlaşı çıkmaması halinde partilerin pişman olacağını öne süren Arınç, “Öyle şeyler olur ki, pişman olurlar. Kaos çıkar, birisi yapmayacaksın diyebilir, öbürü yapacaksın diyebilir. Esas seçimi yapmakla görevli olan kurum bu bana yetişmez diyebilir, çık işin içinden. Mecelle’nin kaidesi… Sulh hükümlerin en güzelidir. Burada sulh nedir uzlaşmak” şeklinde konuştu.

YSK''YA YETKİ UYDURDU

Anayasa''da seçimlerin yalnızca savaş şartlarında ertelenebileceği açık olmasına karşın Arınç, bütün hukukçuların görüş birliğinin aksine  “YSK’nın seçimleri erteleme yetkisi var mı?” sorusuna “YSK’nın böyle bir yetkisi bal gibi var. 79. Maddede bunu anlatıyor. Madde ‘seçimler yargı organlarının genel yönetimi ve denetimi altında yapılır. Seçimlerin başlamasından bitimine seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğüyle ilgili bütün işlemleri yapma, yaptırma, seçim süresince ve seçimden sonra seçim konularıyla ilgili bütün yolsuzlukları şikayet itirazları inceleme, kesin karara bağlama TBMM’ye bağlama…’ başından sonuna kadar Yüksek Seçim Kurulu, uzun bir madde. Herkes açsın okusun. Bal gibi yetkili” yanıtını verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar