CHP Genel Başkanı Özgür Özel CHP’de yerel seçimler için adayların nasıl belirleneceğini açıkladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel CHP’de yerel seçimler için adayların nasıl belirleneceğini açıkladı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yerel seçimler için aday belirleme sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere az bir süre kala tüm partilerde çalışmalar hızla devam ediyor.

4-5 Kasım’da yapılan CHP 38.Olağan Kurultay’ında genel başkanın Özgür Özel seçilmesiyle birlikte gözler CHP’ye çevrildi. Özel, göreve gelir gelmez yerel seçim çalışmalarına hız verdi.

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçim sürecinde aday belirleme süreçlerine değindi.

Özel, açıklamalarında ön seçim yapılmayacak iddialarının asılsız olduğunu ve örgüt kontrolünde bir ön seçim yapacaklarını aktardı. Özel, “Biz önümüzdeki pazartesi günü bir sürü karar açıklayacağız. Takvim açıklayacağız, tavsiye kararları açıklayacağız. Eski tavsiye kararlarına nasıl baktığımızı açıklayacağız. Örgüt anket derse anket yapacağı ama onun dışında yaygın olarak örgüt denetiminde önseçim yapacağız" İfadelerine yer verdi.

Özel, mevcut 241 belediye başkanıyla ilgili anket yapılacağını aktarırken şu şekilde konuştu:

"Pazartesiden itibaren mevcut belediyeler için 241 belediyede anket yapacağız. Ankette iyiye giden, geçmişte iyi durumda olanların adaylığını hemen açıklayacağız. Geçmişten kötü olanlar için yöntem belirleyeceğiz. Bizde olmayan yerleri ise birkaç kategoriye ayırıyoruz. Yakın olduğumuz uzak olduğumuz. Aday çıkartmakta zorlandığımız yerler bile var. Aday bulamıyoruz."

11 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YENİDEN ADAY MI OLACAK?

Özel, Ankara, İstanbul ve Aydın’la yola devam edeceklerini söylerken, 8 belediye başkanıyla ilgili de anketler yaptıracaklarını çıkan anket sonuçlarına göre karar vereceklerine dikkat çekti.

Öte yandan Özel kurultay öncesi yaşananların artık geride kaldığını, kimseye fatura kesmeme konusunda da kararlı olduğunun altını çizdi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar