İYİ Parti Osmaneli İlçe Başkanı Akdaş'dan öğrenci servis ücretleri ile ilgili açıklama

İYİ Parti Osmaneli İlçe Başkanı Akdaş'dan öğrenci servis ücretleri ile ilgili açıklama
İYİ Parti Osmaneli İlçe Başkanı Ahmet Akdaş, dün basında yer alan "Osmaneli'nde öğrenci servisi ücretlerinde indirim sağlandı" haberi üzerine bir açıklama yaparak indirim yapıldı ifadesine tepki gösterdi.

SERHAT KAYA-GÜNBOYU

BİLECİK-Dün basında Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin''in makamında Osmaneli Minibüsçüler Kooperatifi yetkilileri ile bir araya gelerek okulu Bilecik''te olan öğrencilerin servis ücretlerine indirim sağladığı yönünde bir haber yer aldı. Bu haber üzerine İYİ Parti Osmaneli İlçe Başkanı Ahmet Akdaş bir açıklama yaparak, Belediye Başkanı Münür Şahin''in sağlattı indirimi normalde öğrencisi Bilecik''te okuyacak bir vatandaşında sağlatabileceğini belirterek Başkan Şahin''e belediyenin öğrenci servis ücretlerini maliyetine çekeceği sözünü hatırlattı.

İlçe Başkanı Akdaş, "Öğrenci servislerini Maliyet fiyatına belediyemiz çekecek deyipde, tekrardan vatandaşa kooperatifle anlaştık demek insan aklıyla dalga geçmektir. Ortalama okul iş günü 1 yıl 180 gün oluyor, gidiş dönüş 30, 30 60 TL normal Bilecik servis ücretinden hesaplarsan 10.800 TL yapıyor. Bu işte vatandaşın kârı ne oluyor acaba. Sayın başkanın her zamanki gibi gündem değiştirme muhabbeti. Vatandaş Ahmet de kooperatife gitse o fiyat verilirdi." dedi.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin daha önce Osmaneli ilçesinde okuyan öğrencilerin geçen sene olduğu gibi okullarına ücretsiz taşınacağını Bilecik''te okuyan öğrencilerin ise maliyetine taşınarak öğrenci velilerine destek olunacağını açıklamıştı. İlçe Başkanı Akdaş''ın açıklamasında yaptığı hesap dikkate alındığında ise yapılan indirimin vatandaşa 1 okul sezonunda 800 TL indirme karşılık geldiği yönünde. Osmaneli İlçe Başkanı Akdaş açıklamasında yapılan bu indirimi normalde vatandaşında kooperatife giderek alabileceğini bu indirim tutarı için Belediye Başkanı Münür Şahin''in kooperatif yetkilileri ile görüşmesine gerek olmadığını belirterek, daha önce yapılan maliyetine öğrenci taşıma sözünün tutulmadığını ve yapılan algı ile bu sözün vatandaş tarafından yerine getirilmiş gibi algılanmasının istendiğini vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar