İYİ Parti önerince reddedilmişti: AKP reddettiği projeyi hayata geçirdi

İYİ Parti önerince reddedilmişti: AKP reddettiği projeyi hayata geçirdi
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 6 Şubat itibariyle 'Okul Öncesi Eğitimdeki Tüm Okullarda Ücretsiz Yemek Uygulaması' duyurusuna yanıt verdi. Proje 1 ay önce İYİ Parti tarafından TBMM'ye sunulmuş ancak AKP ve MHP'li milletvekillerinin oyuyla reddedilmişti.

AKŞENER'DEN MİLLİ EĞİTİM'E GÖNDERMELİ TEBRİK: ''BİZİ GEÇ DE OLSA ANLADINIZ''

Milli Eğitim Bakanlığı, halihazırda 1.8 milyon öğrenciye sunulan ücretsiz yemek girişiminin 5 milyonun üzerine çıkarılacağını açıkladı. Yapılan açıklaman ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile "Rüzgârgülü Projemizi reddedenleri, bizi geç de olsa anladığı için tebrik ediyorum. Madem böyle bir adım attınız; İlkokul, ortaokul ve lisedeki çocuklarımıza da bu imkânı sağlayın! Devletimizin bunu yapacak gücü var. Yeter ki tercihiniz yandaştan değil, milletimizden yana olsun!" ifadelerini kullandı.



"OKUL ÖNCESİ YETMEZ!"

Akşener, Kasım ayında TBMM''de yapılan oylama ile reddedilen Rüzgargülü Projesi''ne atıfta bulunarak, yalnızca okul öncesi öğrencilerine verilecek yemek desteğinin yeterli olmayacağını ifade etti. Akşener, "Madem böyle bir adım attınız; İlkokul, ortaokul ve lisedeki çocuklarımıza da bu imkânı sağlayın!" sözleriyle projenin kapsamının genişletilmesi çağrısında bulundu. 

İYİ PARTİ''NİN RÜZGAR GÜLÜ PROJESİ VE DEMRE ÖRNEĞİ

Antalya Demre''nin Rüzgar Gülü Projesinin ilk uygulamayı başlattığını yer olduğunu belirten İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı proje hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Rüzgar Gülü projesi istihdamdan yerel ekonomiye, yoksulluktan gelir eşitsizliğine kadar çok yönlü bir kalkınma projesi olarak tasarlanmıştır. Yine bu proje kapsamında eğitim gören çocuklarımızın eşit düzeyde beslenmelerine katkı sağlamak hedeflenmiştir. Öğrencilerin doğru ve dengeli beslenerek zihinsel ve bedensel sağlıkları açısından desteklenmesi temel amaçtır. Antalya Demre''nin başarılı Belediye Başkanı Okan Kocakaya tarafından ilk uygulama başlatılmış ve başarıyla sürdürülmektedir.

2021-2022 eğitim öğretim yılında ilçe milli eğitim müdürlüğü ve Demre belediyesi arasında mayıs ayında imzalanan protokol ile öğrencilerimizin sağlıklı dengeli ve hijyenik beslenmelerinin kontrolünü sağlamak amacıyla diyetisyen kontrolünde hazırlanan farklı menüler ile haftanın 5 günü 10 okul bünyesindeki tüm okul öncesi öğrencileri kapsayacak şekilde proje hayata geçirilmiştir”

ADINI DEĞİŞTİRİP PROJEYİ SAHİPLENDİLER!

İYİ Parti''nin 18 sayfalık bir katalog ile yayınladığı kapsamlı projenin bir kısmını kopyalayarak hayata geçiren AKP''li yetkililere Twitter''dan tepki geldi. Milli Eğitim Bakanlığı''nın paylaşımının altına "Madem öğrencilere ücretsiz yemek verilmesini doğru buluyorsunuz, neden bir ay önce İYİ Parti''nin teklifini reddettiniz?" şeklinde cevaplar yazıldı. 





 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar