İYİ Parti İzmir teşkilatından Bergama'ya ziyaret

İYİ Parti İzmir teşkilatından Bergama'ya ziyaret
İYİ Parti İzmir İl yöneticileri İYİ Parti Bergama İlçe Başkanlığı ve yönetimini ziyarette bulunarak üyelik çalışmalarıyla ilgili fikir alışverişinde bulundu. Daha sonra ‘’Millet bahçesi’’ kapsamında dükkanları yıkılacak olan esnafların sorunları dinlendi.

GÜNBOYU-EFE NAZIM ARSLANÇELİK

Belediye tarafından gönderilen tebligatlarda dükkanların riskli yapı ilan edildiği ve altmış gün içinde boşaltılması gerektiği belirtilen tebligat esnafları bu kış gününde kara kara düşündürüyor. Belediye tarafından yer gösterilmeden dükkanların boşaltılması istenen esnafların ortak sesi ‘’Belediye başkanı Sn. Hakan koştu esnaf çocuğu olduğunu ve hiçbir şekilde esnafın mağdur edilmeyeceği söyledi ama gelinen noktada bu kış gününde ekmeğimizden edilmek istemiyoruz.’’  oldu.

RİSKLİ YAPI DENİLEREK DÜKKANLAR BOŞALTILMAK İSTENİYOR 

Bergama Belediyesi İYİ Parti Meclis üyesi Av. Olgu Altuğ Kemaller ise "Esnafların ciddi şekilde mağduriyeti söz konusu ayrıca Belediye dükkanları riskli yapı ilan ederek mevcut sözleşmesi bulunan esnafın sözleşmede belirtilen kira süresi gibi haklarını da gasp etmiş oluyor" açıklamasında bulundu. 

ÖZEL FİRMADAN ALINAN RAPORLAR YANILTICI OLABİLİR  

İYİ Parti İzmir İl Yöneticisi Mehmet Balvar ise ‘’Özel firmalardan rapor alınması yanıltıcı olabilir. Resmi firmalarca bu raporlamalar yapılmalıdır. Ayrıca mesken olarak kullanılmaya tamamen ticari maksatla faaliyet gösteren tek kat dükkanlar çok cüzi bedeller ile güçlendirme yapılarak kullanılabilir. Burada yer dahi gösterilmeden esnafın dükkanlarından çıkarılmak istenmesi çok büyük mağduriyet yaratacaktır.’’ ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2021-10-20-at-12-18-17.jpegwhatsapp-image-2021-10-20-at-12-18-17-1.jpegwhatsapp-image-2021-10-20-at-12-18-18.jpeg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar