İyi Parti İstanbul Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu kimdir? Buğra Kavuncu nereli, kaç yaşında, daha önce hangi partilerde görev aldı?

İyi Parti İstanbul Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu kimdir? Buğra Kavuncu nereli, kaç yaşında, daha önce hangi partilerde görev aldı?
Yerel seçimlerin yakınlaşması ile birlikte partilerin belediye başkanı adayları belli olmaya başladı. İyi Parti'nin İstanbul Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu oldu. Peki İyi Parti İstanbul Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu kimdir? Buğra Kavuncu nereli, kaç yaşında, daha önce hangi partilerde görev aldı?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlerde İstanbul'da aday olacak belediye başkanını açıkladı. İyi Parti'den İstanbul Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu oldu. Peki Buğra Kavuncu kimdir? Buğra Kavuncu nereli, kaç yaşında, hangi partilerde görev aldı?

BUĞRA KAVUNCU KİMDİR?

Satuk Buğra Kavuncu, 1973 yılında Ankara'da doğdu. İlköğrenimine Edmenton İlkokulu'nda başlayan Kavuncu, Ankara Çizmeci İlkokulu ve Ankara Atatürk Lisesi'ni tamamlayarak eğitim hayatını sürdürdü. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümü'nden mezun olan Kavuncu, profesyonel kariyerine Kazakistan Almatı'da yapı kimyasalları alanında başladı. Şirketini başarıyla satışın ardından BASF Yapı Kimyasalları'nda üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. Orta Asya'da geçirdiği süre zarfında Rusça, İngilizce ve Kazakça dillerinde akıcı hale geldi.

2018 yılında İYİ Parti Genel Kurulu Üyeliği'ne seçilen Buğra Kavuncu, İstanbul İl Başkanlığı ve Parti Sözcüsü olarak görev aldı. 2022 yılında İstanbul İl Başkanlığı görevinden ayrılan Kavuncu, 2023'te Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı olarak atanarak siyasi kariyerine devam etti.

Orhan Kavuncu'nun oğlu olan Buğra Kavuncu, İYİ Parti'deki görevi öncesinde de iş dünyasında elde ettiği başarılarla bilinmektedir.

BUĞRA KAVUNCU HANGİ PARTİLERDE GÖREV YAPTI?

Buğra Kavuncu, siyasi kariyerine İYİ Parti'de başlamadan önce herhangi bir parti bünyesinde aktif siyasette bulunmamıştır. 2018 yılında İYİ Parti'ye katılarak siyasi arenada yer almıştır. İYİ Parti içerisinde sırasıyla İstanbul İl Başkanlığı ve Parti Sözcülüğü gibi önemli görevleri üstlenmiştir. 2023'te ise Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı olarak atanmıştır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar