İYİ Parti İl Başkanı Süleyman Sarıbaş: Baskillilerin sorunları, Malatya’nın da sorunu...

İYİ Parti İl Başkanı Süleyman Sarıbaş: Baskillilerin sorunları, Malatya’nın da sorunu...
iYi PARTİ İl Başkanı Sayın Süleyman Sarıbaş, Battalgazi İlçe Başkanı Sayın Nurettin Bükte ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte Yeni Baskilliler Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.

GÜNBOYU VAHAP KISTIRAK

Baskillilerin sorun ve taleplerini dile getiren Başkan Mustafa Naci Yağır; uzun yıllardır Malatya'da ikamet ettiklerini Baskilliler olarak kendilerini artık birer Malatyalı hissettiklerini dile getirdi. Başkan Yağır, ayrıca Baskil yöresinde yetiştirilen kayısı ve diğer tarım ürünleri ile de Malatya ekonomisine ciddi katkı sunduklarını ifade etti.
 
Üretilen tarım ürünlerini ilçeye en yakın pazar olan Malatya'da değerlendirmek konusunda ulaşım alanında ciddi sıkıntılar yaşandığını,  Battalgazi ve Baskil arasında Karakaya baraj göleti üzerinde faaliyet gösteren ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren ikisi özel şahıs işletmesi olan toplam dört adet feribot olduğunu, feribotların birer gün ara ile sabah 06:30 ile akşam 18:30 saatleri arasında toplamda 10 adet sefer düzenlendiğini, bu seferlerin talepleri karşılamadığını dile getirdi.

baskil-2.jpg

Ayrıca temsiliyet noktasında Baskillilerin siyasette ve de bürokraside yeteri kadar değer görmediğini dile getirdi.

iYi Parti Battalgazi İlçe Başkanı Nurettin Bükte, Baskillilerin yoğun olarak Battalgazi ilçemizde ikamet ettiğini birlik ve beraberlik içerisinde uzun yıllar kardeşçe birlikte yaşadığını ve kayısıda  Malatya ekonomisine önemli katkılarının olduğunu söyledi.

baskil-3.jpg

iYi Parti İl Başkanı Süleyman Sarıbaş ise siyasette micro milliyetçilik yapmadıklarını  il ve ilçe yönetimlerin Baskilllilere de yer verdiklerini ifade etti. Baskillilerin sorunlarının Malatya’nın da sorunu olarak kabul ettiklerini dile getirdi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar