İsviçre merkezli dev şirket yüzlerce çalışanını işten çıkarmayı planlıyor

İsviçre merkezli dev şirket yüzlerce çalışanını işten çıkarmayı planlıyor
İsviçre merkezli UBS Group AG’nin, Credit Suisse'i devralmasını tamamladıktan yalnızca birkaç ay sonra Asya'da yüzlerce çalışanı işten çıkarmaya hazırlandığı bildirildi.

UBS Group AG, bankanın durgun müşteri faaliyetlerine ve Çin'in yavaşlayan ekonomisine yanıt vermesi nedeniyle, Credit Suisse'i devralmasını tamamladıktan yalnızca birkaç ay sonra Asya'da yüzlerce çalışanı işten çıkarıyor.

Konuyla ilgili bilgisi olan ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen kişiler, İsviçre'nin en büyük bankasının geçtiğimiz aylarda örtüşen bazı rolleri azalttığını ve Kasım ayına kadar daha fazla iş çıkarma yapmayı beklediklerini belirtti.

Söz konusu kaynaklar, bankanın Hong Kong ve Singapur'daki yöneticilerinin de dâhil olduğu birkaç yüz iş pozisyonunu ortadan kaldırmaya hazırlandığını ve bu çalışanların çoğunluğunun Credit Suisse'den yeni alınan ekiplerde olduğunu söyledi. Buna ek olarak, iş çıkarılacak çalışan sayısının kesinleşmediğini de eklediler.

Hong Kong'un bölgesel iş merkezinin bulunduğu Asya-Pasifik, uzun süredir Çin'in ultra zenginleri için işlemlerin yapıldığı bir merkez oldu.

UBS, Asya-Pasifik'teki zayıf müşteri duyarlılığı ve aktivite seviyeleriyle mücadele ediyordu. Varlık yönetimi biriminin bölgedeki vergi öncesi karı, ikinci çeyrekte bir önceki yıla göre yüzde 9 düşüş göstermişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar