İşte sigara bağımlılığından kurtaran ot! Aktar açıkladı

İşte sigara bağımlılığından kurtaran ot! Aktar açıkladı
Ramazan ayı, sigara tiryakileri için sigara bağımlılığını azaltma fırsatı sunuyor. Özellikle Akdeniz bölgesinde yetişen Karabaş otu, bu süreçte ön plana çıkıyor.

Sigara içme isteğini azaltan ve aynı zamanda sağlık faydaları sunan bu ot, ramazan ayında tiryakiler için doğal bir yardımcı olarak dikkat çekiyor.

Sivas'ta aktarlık yapan Orhun Özfidancı, Karabaş otunun ramazan ayında sigara içme ihtiyacını azaltıcı etkisine dikkat çekiyor. Özfidancı'ya göre, düzenli kullanımı sigara içme arzusunu düşürmenin yanı sıra, kan dolaşımını hızlandırarak cildin yenilenmesine de katkı sağlıyor.

aw170564-02.jpg

Karabaş otu, sadece sigara bırakma sürecinde değil, aynı zamanda akciğer temizliği ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde de etkili bir bitki. Soğuk algınlığı tedavisinde de kullanılan bu bitki çayı, sigara bırakmak isteyenler için doğal bir alternatif sunuyor. Özfidancı, sigara ile birlikte tüketildiğinde, sigaraya karşı bir tiksinti oluşturarak bırakma sürecine yardımcı olduğunu belirtiyor.

aw170564-01.jpg

Sigara ve Karabaş otu birlikte kullanıldığında, tadının acı olması nedeniyle tiksindirici bir etki yaratıyor ve bu da bırakma sürecini kolaylaştırıyor. Özellikle sahurda ve iftarda sıcak su ile demlenerek tüketilen Karabaş otu, ramazan ayı boyunca düzenli kullanıldığında sigara içme isteğini azaltma konusunda etkili bir yardımcı oluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar