İstanbullular dikkat! Kritik yağış uyarısı geldi

İstanbullular dikkat! Kritik yağış uyarısı geldi
İstanbul'da 15 Şubat Perşembe günü, yağmurlu bir hava durumuyla karşılanacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, gün boyunca devam edecek olan yağışlar, zaman zaman şiddetini artırarak şehir genelinde etkili olacak.

İstanbul'un çeşitli bölgelerinde en düşük sıcaklıkların 5 dereceye kadar düşeceği tahmin edilirken, en yüksek sıcaklıkların ise 11 dereceyi aşabileceği öngörülüyor.

Özellikle Beşiktaş, Büyükçekmece ve Silivri gibi bölgelerde en düşük sıcaklıkların 5 derece civarında seyredeceği belirtiliyor. Yağışlı günlerde, vatandaşların ısınma ve sağlık konularında dikkatli olmaları gerekmekte.

Yağışların en yoğun hissedileceği bölgeler arasında Kartal ve Maltepe öne çıkarken, bu bölgelerde sıcaklıkların 11 dereceye kadar çıkabileceği ifade ediliyor. Ancak, yağışlı hava şartları nedeniyle İstanbul genelinde ulaşım ve dışarıda geçirilecek zamanları olumsuz yönde etkileyebileceği uyarısı yapılıyor.

Öte yandan, sosyal medyada meteorolojik tahminleri ile bilinen Hava Forum tarafından yapılan uyarı dikkat çekti. Akşam saatlerinde paylaşılan duyuruda, İstanbul'da yarın sabah başlayacak ve 30 saat sürecek aralıksız yağmura karşı tedbirli olunması çağrısında bulunuldu.

Yağmurlu hava nedeniyle olası su baskınları ve sel riskine karşı İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumların önlemler aldığı belirtilirken, vatandaşlara olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olmaları ve gerektiğinde dışarı çıkmamaları öneriliyor.

Özellikle sabah ve akşam işe veya okula gidiş dönüşlerinde artması muhtemel trafik yoğunluğu konusunda sürücülerin daha dikkatli olmaları ve mümkünse toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri önerilmekte.

En düşük sıcaklıklar 5 dereceye kadar düşebilir. En yüksek sıcaklıklar 11 dereceyi aşmayacak. Beşiktaş, Büyükçekmece ve Silivri gibi bölgelerde en düşük sıcaklıklar 5 derece olacak.Yağmurun en yoğun hissedileceği bölgeler Kartal ve Maltepe. Yağışlar, İstanbul genelinde ulaşımı ve dışarıda geçirilecek zamanları olumsuz etkileyebilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar