İstanbul’da AKP’li belediyeyi korkutan dolandırıcılık davası! Yerel seçim öncesi başımızı ağrıtmayın olayı dillendirmeyin

İstanbul’da AKP’li belediyeyi korkutan dolandırıcılık davası! Yerel seçim öncesi başımızı ağrıtmayın olayı dillendirmeyin
İstanbul’da yaşayan bir vatandaş, Ümraniye’den taşınmaz bir mülk aldığını, Ümraniye Belediyesi tarafından mağdur edildiğini ve seçim öncesi başımızı ağrıtmayın diyerek belediye tarafından susturulmak istendiğini iddia etti.

Özge Sıvas / Günboyu

İstanbul’da yaşayan T.A. adlı bir vatandaş taşınmaz bir mülk aldığını ve Ümraniye Belediyesi tarafından mağdur edildiğini iddia etti.

T.A., Ümraniye’den bir taşınmaz mülk satın aldığını ve bu taşınmaz nezdinde de belediyeye beyanname vermeye gittiğini ve işlemler sürecinde belediye çalışanları tarafından mağdur edildiğini akabinde ise “Örgütlü Nitelikli dolandırıcılık ve Kamu göreviyle hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma” suçlarından adli makamlara başvurduğunu açıkladı.

T.A., olayı anlatırken “Ben ailece Ümraniye’den bir taşınmaz aldım. Taşınmaz nezdinde belediyeye beyanname vermeye gittim. Aldığım daire de riskli bir yapı yıkılmaya yüz tutmuş bir yapı. Bu yüzden de kentsel dönüşüm için numune alınması gerekiyormuş ben de belediyede kentsel dönüşümle ilgilenen birime çıktım. İlgili birimde bana yapı denetim firmaları ile iletişim kurmam gerektiği, binanın kolonlarından alınan numunenin laboratuvarda işlenmesinin ardından belediyenin sürece dâhil olması gerekiyormuş” İfadelerini kullandı.

whatsapp-image-2023-11-28-at-12-41-34.jpeg

Belediye memurlarından bilgi almasının ardından yapı denetim şirketi bulmak için harekete geçtiğini ifade eden T.A., belediye çalışanı memur tarafından numune işlemlerini halletmesi için belediyede çalışan bir memurun kendisini birine yönlendirdiğini söyledi.

whatsapp-image-2023-11-28-at-12-41-35.jpeg

T.A., biraz zaman geçtikten sonra belediyede ki memur tarafından yönlendirildiği yapı denetim firmasında yetkili olan kişinin kendisine ulaştığını konuşmanın ardından kendisine bir miktar ödeme yaptığını ve vekâlet verdiğini ifade etti.

Vekâlet ve parayı ilgili kişiye gönderdiğini aktaran T.A., ertesi gün kendisinden ekstra bir ödeme daha istendiğini ve başka bir ücret ödemeyeceğine dair itiraz ettiğinde ise yapı denetim firmasından iletişime geçtiği kişinin istediği ödemeyi yapmaması üzerine numunesine el konulduğunu ve tehdit edildiğini aktardı.

whatsapp-image-2023-11-28-at-12-41-31.jpeg

"SEÇİME GİDİYORUZ BU KONU DİLLENMESİN"

Ümraniye Belediyesi tarafından yapı denetim firmasına yönlendirdiğini aktaran T.A., konuya çözüm bulmak için tekrar belediyeye gittiğini belirterek, "Belediye başkan yardımcısı danışmanı ve özel kalem müdürüyle görüştüm" ifadelerini kullandı.

T.A., konuya çözüm bulmak isterken “seçime gidiyoruz bu konu dillenmesin bu konu başımızı ağrıtmayın, başkan zarar görür” ifadeleri ile susturulmaya çalışıldığını iddia etti.

whatsapp-image-2023-11-28-at-12-41-34-1.jpeg

Danışmanın, “seçime gidiyoruz bu konu dillenmesin bu konu başımızı ağrıtmayın, başkan zarar görür. Bu konu yine yaşandı başkanın huzuru bozuldu. Siz kimseye bir şey söylemeyin ben bu konuyu çözeceğim” dediğini öne sürdü.

Çözüm bulmak için belediyeye gittiği sırada yapı denetim firmasına ödenen paranın hesabına geri yattığını aktaran T.A., numune alma işleminden önce kendisiyle bir sözleşme yapılmadığı için ve delilleri yok saymak için para iadesinin yapıldığını söyledi.

tttt.jpg

"PARAYI ELDEN VER"

Alınan numenlerin ne olacağını soran T.A.'ya, “Ya başka bir yerde numune aldır ya da iade edilen parayı bankadan çek ve elden öde” çözümünün sunulduğunu dile getirdi.

T.A., iddialarını sürdürürken, “Beni usulen susturmaya çalıştılar. Beni gayri resmi çalışmaya yönlendirerek beni başka türlü de mağdur etmeye çalışıyorlar" dedi.

Yaşanan olayların ardından Ümraniye Belediyesi’ne “Örgütlü Nitelikli dolandırıcılık ve Kamu göreviyle hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma” suçlarından soruşturma başlatıldığını aktardı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar