İstanbul Valisi Davut Gül'den flaş sokak hayvanları kararı: Belediyeler görevini yapacak

İstanbul Valisi Davut Gül'den flaş sokak hayvanları kararı: Belediyeler görevini yapacak
İstanbul Valisi Davut Gül, sokak hayvanlarına ilişkin açıklama yaptı. Gül, ‘Hayvanların birer sahibi olacak. Bunları sevenler de bunun sahiplenecekler. Onun dışındakileri de belediyeler görevini yapacak" dedi.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

İstanbul'da medya yöneticileriyle bir araya gelen Vali Davut Gül, sahiplenilmeyen sokak hayvanlarıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Sokak hayvanı diye bir şey olmadığını ve her hayvanın sahibinin olması gerektiğini belirten Gül, ‘Ben çok seviyorum, dolayısıyla da sahipsiz olsun, mahallede dolaşsın, zaman zaman da insanlara zarar verebilir, hoş görelim’ deme lüksümüz yok." şeklinde konuştu.

Gül'ün açıklamasından satır başlıkları şöyle:

“Belediyelere kanunen bir görev verilmiş. Belediyeler görevini yaptığında bu konuştuğumuz problemler ortadan kalkmış olur. Belediye görevin yapmazsa bu sefer vatandaşın yaşam kalitesi düşüyor, can kayıpları oluyor. Gaziantep’te şahit oldum yasaklı ırklardan birisi 4 yaşındaki bir çocuğun kafatasını yemişti. Bunu hayvanseverlikle karşılayacağımız bir mesele değil. Hayvanların birer sahibi olacak. Bunları sevenler de bunun sahiplenecekler. Onun dışındakileri de belediyeler görevini yapacak. Herkes görevini yaptığında sahipsiz hayvan problemi kalmamış olacak."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar