İstanbul depremi ne zaman olacak? Kimsenin söyleyemediğini o söyledi üstüne basa basa uyardı

İstanbul depremi ne zaman olacak? Kimsenin söyleyemediğini o söyledi üstüne basa basa uyardı
Seher Dilovan’ın YouTube programına konuk olan Jeofizik Yüksek Mühendisi Mustafa Serhat Durmuş, İstanbul depremine ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.

İstanbul’da deprem olma ihtimalinin giderek yaklaştığını işaret eden Durmuş, şöyle konuştu:

“3 YIL SONRA DEPREM OLMA İHTİMALİ YÜZDE 75”

Depremin olacağı gün ve saati veremiyoruz ancak o aralığı verebiliyoruz. Hangi süre içinde olabileceğini söyleyebiliyoruz. İstanbul’da 3 yıl içinde deprem olma ihtimali istatistiklere göre yüzde 60 ile 75 arasındadır. Çok büyük bir rakam ancak elimizdeki veriler bunu söylüyor. Jeolojik olarak kayaçların enerji biriktirme potansiyeli belli.

90080.jpg

Deprem ihtimali her yıl yüzde 2,5 olarak da artacak. 3 yıl sonra bu rakam yüzde 80’i bulacak. Bu sürede yapılacaklar önemli, bina analizleri önemli.

istanbul-depremi-icin-muhtemel-dort-senaryo-jeofizik-yuksek-muhendisi-mustafa-serhat-durmus-260-bin-bina-riskli-hasar-ve-yikim-maksimum-olacak-2p7f.webp

HANGİ İLÇELER EN KÖTÜ DURUMDA?

İstanbul’da riskin en çok olduğu ilçelere ilişkin de konuşan Durmuş, şunları söyledi:

İstanbul’da kıyı şeridine yakın ilçelerde daha büyük yıkım bekliyoruz çünkü deprem ilk olarak deniz içinde meydana gelecek. Zeytinburnu, Esenler, Güngören, Beylikdüzü gibi ilçeler dahil özellikle Avrupa Yakası’ndaki ilçelerde depremin şiddetini daha çok göreceğiz. Yıkım bu yakada daha çok olacaktır. 10 il büyük derecede etkilenecek. Bir Japon ajansı bize minimum ölü sayısının 100 bin kişi olacağını ifade etti. Sanayide bu bölgelerde yoğunlaştığı için ekonomik olarak da bir deprem yaşanacak.

uuou.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar