İstanbul Boğazı'nda istavrit bolluğu sevindirdi

İstanbul Boğazı'nda istavrit bolluğu sevindirdi
İstanbul Boğazı'nda istavrit akını yaşanıyor. Savaş sebebiyle Ukrayna'daki balıkçıların Karadeniz'e açılamaması Mayıs ayında İstanbul Boğazında istavrit akını getirdi. Oltasını alıp şehir içindeki köprülere ve boğaz sahillerine koşan balık meraklıları kova kova balık yakaladı.

İstanbul Boğazı''nda istavrit akını ağızları açık bıraktı. Hafta sonu oltaları ile köprü ve boğazda sahillere koşan vatandaşlar evlerine kova kova balık taşıdılar. İyi oltacılar ise tuttukları balıkları sahilde ve mahallelerinde satarak, birçok ailenin hafta sonu taze balık yemesini sağladılar

Galata ve Haliç köprüleri ile Sarayburnu, Bebek, Beykoz sahilleri sabah erken saatlerde profesyonel oltacılar tarafından dolduruldu. Hafta sonu havanın da güzel olması ile oltacılar erken mesaiye başladılar. Boğazda çapari atan istavrit avcıları her seferinde 9 ile 15 tane arasında balık çektiler. İstanbul Boğazı''nda adeta istavrit akını herkesi şaşırttı.

Bunun sebebini Ukrayna''daki büyük teknelerin savaş sebebiyle denize açılamaması olarak gören oltacılar, akşama kadar kovalarını doldurdular. Kıraça tabir edilen boyu 10 santim civarında olanlar kilosu 50 liradan, iri istavritler ise 80 ila 100 tl kilo fiyatı ile alıcı buldu.

Beykoz Sahiline sabah gün ağarması ile geldiğini belirten cam fabrikasından emekli servis sürücüsü Mustafa Emek, "Komşularım da balıktan bol istavrit ile döndüğümü biliyorlar. Herkes akşamdan rica ediyor. Ben de akşam saatlerinde onların siparişlerini yerine getirmeye çalışıyorum. 12 saattir olta salladım. Hem günlük ücretimi çıkarttım. Hem spor yaptım, hem boğazın bereketini evlere taşıdık. Hem de komşularımı sevindirdim" diye konuştu. (İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar