İstanbul Başakşehir'de sel felaketi: Onlarca genç Millet Kütüphanesi'nde mahsur kaldı

İstanbul Başakşehir'de sel felaketi: Onlarca genç Millet Kütüphanesi'nde mahsur kaldı
İstanbul Valiliği tarafından yapılan sağanak yağış uyarısının ardından akşam saatlerinde Başakşehir'de sel felaketi yaşandı. Millet Kütüphanesi'nde bulunan onlarca genç mahsur kalırken, İBB'den yapılan açıklamada bazı metro seferlerinin iptal edildiğini duyuruldu.

Bu gece saatlerinde İstanbul'un kuzey bölümünde beklenen şiddetli yağış, beklenen daha erken saatlerde başlayınca Başakşehir'de afet manzaraları yaşandı.

Yoğun yağış sonrası Millet Kütüphanesi'ni sel basarken, onlarca vatandaş sel suları arasında mahsur kalarak yardım bekledi.

İSTANBUL VALİLİĞİ UYARMIŞTI

Valilik tarafından akşam saatlerinde yapılan uyarıda "Bu akşam ve gece saatlerinde İstanbul'un kuzey kesimi ve yerel olarak beklenen gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor." ifadelerine yer verilmişti.

METRO VE TELEFERİK SEFERLERİ İPTAL OLDU

Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada yoğun yağış nedeniyle Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattı ile Kirazlı-Kayaşehir Merkez Metro Hattı'nın Kayaşehir merkez istasyonunun kapatıldığı duyuruldu:

- "TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattımız hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatılmıştır."

- "M3 Kirazlı-Kayaşehir Merkez Metro Hattımızda yoğun yağış nedeniyle yolcularımızın güvenliği için Kayaşehir Merkez istasyonumuz kapatılmıştır. Seferlerimiz Kirazlı-Toplu Konutlar istasyonları arasında yapılmaktadır."

twit1.webp

twit-2.webp


YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar