İstanbul Adalet Sarayı önünde çok sayıda Boğaziçi öğrencilerine gözaltı

İstanbul Adalet Sarayı önünde çok sayıda Boğaziçi öğrencilerine gözaltı
Boğaziçi Üniversitesi'nde dün gözaltına alınan öğrencilere destek olmak isteyen bir grup öğrenci İstanbul Adalet Sarayı önünde gösteri yapmak istedi. Polisin müdahalesinde çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

Boğaziçili öğrencilere adliye önünde gözaltı

İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi'nde hakkında soruşturma açılan bir kadın öğrenciye destek vermek için bir araya gelen öğrencilerden bazıları dün üniversitenin olduğu yerleşkede gözaltına alınmıştı.

POLİS MÜDAHALESİNDE ÇOK SAYIDA GÖZALTI

DHA'da yer alan habere göre, gözaltıları protesto etmek isteyen bir grup öğrenci bugün Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önündeki meydanda gösteri yapmak istedi. Yoğun güvenlik önleminin alındığı meydanda eylem yapmak isteyen öğrencilere müdahalede bulunan polis birçok göstericiyi gözaltına aldı.

NE OLMUŞTU?

Boğaziçi Üniversitesi'nde hakkında soruşturma açılan bir kadın öğrenciye destek vermek için bir araya gelen öğrencilerden bazıları gözaltına alınmıştı.

Güney kampüste toplanarak yürümeye başlayan ve kuzey kampüse gitmek isteyen öğrencilerin LGBTİ bayrakları taşımasına polis izin vermemişti.

Yaşanan tartışmanın ardından 4 öğrenci gözaltına alınmıştı. Bu öğrencilerin bırakılmasını isteyerek kuzey kampüs önünde toplanan öğrencilere ise polisin müdahale edeceği anonsu yapılmış, toplam gözaltı sayısının 12'ye yükselmişti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar