İsraille ilgili konkunç iddia: Ölen Filistinlilerin organlarını çalıyor

İsraille ilgili konkunç iddia: Ölen Filistinlilerin organlarını çalıyor
Gazze'deki hükümet, İsrail'i Filistinlilere ait naaşları kaçırmak ve hayati organlarını çalmakla suçluyor. Bu iddiaların üzerine, Gazze hükümeti bağımsız bir uluslararası soruşturma komitesi kurulması talebinde bulundu.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail'in 27 Ekim'de başlattığı kara harekatı sırasında öldürülen ve ardından ele geçirilen 80 Filistinlinin cenazesi üzerindeki onurun hiçe sayıldığı belirtiliyor.

Gazze'deki hükümet, İsrail'i, Filistinlilere ait naaşları kaçırmak ve hayati organlarını çalmakla suçlayarak, konuyla ilgili bağımsız uluslararası soruşturma komitesi kurulması talebinde bulundu.

23.jpg

Cenazelerin Gazze Şeridi'nin güneydoğusundaki Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan dün teslim alındığı hatırlatılan açıklamada, "Naaşlar, incelendikten sonra şehitlerin yüz hatlarının önemli ölçüde değiştiği ortaya çıktı. Bu, işgal güçlerinin, şehitlerin vücutlarından hayati organları çaldığının açık bir göstergesidir." ifadesine yer verildi.

2-001.webp

İsrail'in onlarca cesedi daha elinde tuttuğuna işaret edilen açıklamada, Filistinlilerin cenazelerinin kaçırılması ve organlarının çalınmasına ilişkin bağımsız uluslararası bir komite kurulması çağrısı yapıldı. Açıklamada, İsrail'in işlemiş olduğu bu gibi vahşi suçlara yönelik Kızılhaç Örgütü gibi Gazze'de faaliyet gösteren uluslararası örgütlerin sessiz kalmalarına da tepki gösterildi.

3-001.webp

Birleşmiş Milletler'in (BM) Filistinlilere ait yaklaşık 80 cenazenin Gazze Şeridi'ne gönderileceği yönünde bilgilendirme yaptığı haberleri üzerine Gazze'deki Ebu Yusuf en-Neccar Hastanesinin Müdürü Mervan el-Hams, bu konuda bilgilendirildiklerini açıklamıştı.

1-004.webp

Hams'ın açıklamalarına göre, İsrail'in el koyduğu Filistinlilere ait yaklaşık 80 cenaze, dün Gazze'ye teslim edildi. Naaşların bir kısmının tam, bazılarının sadece uzuvlarından oluştuğu belirtilmişti. Ayrıca, cesetlerin çürümüş olduğu ifade edilmiş ve bu cesetlerin güçlü bir koku yayabileceği için konteyner içinde taşındığı belirtilmişti.

236.jpg

Kimliği belirlenemeyen naaşlar, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde bulunan Tel el-Sultan Mezarlığı'na defnedildi.


YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar