İsrail'in Ramazan ayında Mescid-i Aksa'yı yasaklama kararına sert tepki

İsrail'in Ramazan ayında Mescid-i Aksa'yı yasaklama kararına sert tepki
Mescid-i Aksa İmam Hatibi ve eski Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh İkrime Sabri, İsrail'in Ramazan ayında Mescid-i Aksa'da Filistinlilerin ibadetlerinin kısıtlanması kararına sert tepki gösterdi.

Şeyh Sabri, İsrail'in bu kararının geçersiz olduğunu ve ibadet özgürlüğüne aykırı olduğunu belirtti.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülü açıklamasında Şeyh Sabri, "Aşırı sağcı İsrail hükümetinin Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girmesini engelleme kararı geçersizdir ve ibadet özgürlüğüyle çelişmektedir." dedi.

Müslümanların Mescid-i Aksa'da ibadet etme konusundaki kararlılıklarını vurgulayan Şeyh Sabri, Mescid-i Aksa'nın sadece Müslümanlara ait olduğunu ve hiçbir dış etkenin bu hakka müdahale edemeyeceğini belirtti.

Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı olarak da görev yapan Şeyh Sabri, Müslümanların Ramazan ayına hazırlandığını ve İsrail'in aldığı kısıtlama kararının geçersiz olduğunu yineledi.

Bugün yapılan açıklamada, İsrail'in, Mescid-i Aksa'ya giriş konusunda "güvenlik koşulları değerlendirilerek dengeli bir karar aldığı" ifade edilmişti. Ancak İsrail basınında yer alan haberlere göre, İsrail vatandaşı Filistinlilerden belirli yaşın altındakilerin Mescid-i Aksa'ya girişinin yasaklanacağı bildirilmişti.

İsrail polisinin 7 Ekim 2023'ten bu yana cuma günleri başta olmak üzere Mescid-i Aksa'ya girişlere kısıtlama getirdiği biliniyor. Geçmişte Mescid-i Aksa'ya yönelik yaşanan ihlaller, Filistin coğrafyasında tansiyonu yükseltmiş ve bölgedeki gerilimi artırmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar