İsrail ordusu 18 Filistinliyi daha öldürdü

İsrail ordusu 18 Filistinliyi daha öldürdü
İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde düzenlediği saldırılarda en az 18 Filistinli hayatını kaybetti.

Resmi kaynaklara göre, İsrail'in Refah'ın batısındaki Kuveyt Hastanesi yakınındaki Zatme ailesine ait eve düzenlediği bombardımanda, çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu en az 9 Filistinli yaşamını yitirdi.

Gazze kentinde, İsrail askerlerinin tank atışları ve ateş açması sonucu insani yardım bekleyen Filistinliler hedef alındı.

Gazze Şeridi'ni kuzeyden güneye bağlayan sahil yolu Reşid Caddesi'nde, Gazze kentinin batısındaki Şeyh Iclin bölgesinde, İsrail güçlerinin saldırısı sonucu en az 4 Filistinli öldü, onlarca kişi yaralandı.

Gazze'nin orta kesimlerindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nın batısında ise İsrail ordusunun insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıda birçok Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere binlerce Filistinli hayatını kaybetti, on binlercesi yaralandı. Hastane ve eğitim kurumları da hedef alınarak sivil altyapı da zarar gördü.

Uluslararası toplum, ateşkes çağrısı yaparken, Birleşmiş Milletler ve diğer yardım kuruluşları, Gazze'ye insani yardımların artırılması için çaba harcıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar