Van’da dolu yağışı! Sokaklar beyaza büründü

Van’da dolu yağışı! Sokaklar beyaza büründü
Van’da öğle saatlerinde etkili olan sağanak, yerini doluya bıraktı. Kent merkezi kısa süre içinde beyaza büründü.

Kentte aniden bastıran dolu yağışı, yaşamı olumsuz etkilerken, ortaya çıkan manzara adeta kış mevsimini anımsattı. Meteoroloji Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından öğle saatlerinde ani bir şekilde etkili olan dolu yağışı, kısa sürede şehir merkezini beyaza bürüdü ve yaşamı olumsuz etkiledi.

Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yağışların Muş, Bitlis, Hakkari illeri ile Van'ın güney ve doğu ilçelerinde öğle ve akşam saatleri arasında zaman zaman kuvvetli olacağı belirtildi.

aw198633-01.jpg

2000 metre üzeri rakımlı bölgelerde yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenirken, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güneyli ve batılı yönlerden orta kuvvette esmesi beklenirken, yağış anında yer yer kuvvetli bir şekilde (30-50 km/sa) eseceği öngörüldü.

aw198633-03.jpg

Muş, Bitlis, Hakkari illeri ile Van'ın güney ve doğu ilçelerinde öğle ve akşam saatleri arasında yağışların yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. Vatandaşlar, bu yıl Van'da yağışların bereketli olduğunu belirtirken, barajlardaki doluluk oranlarının arttığını ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar