İsrail eski istihbarat başkanı açıkladı! Su ve elektrik için yalvaracaklar

İsrail eski istihbarat başkanı açıkladı! Su ve elektrik için yalvaracaklar
İsrail-Hamas çatışması 6. gününde de devam ediyor. Çok sayıda sivillerin hayatını kaybettiği İsrail ve Gazze çatışmasında, İsrail'in ulusal istihbarat teşkilatı Mossad'ın eski başkanı Efraim Halevy; "Gazzeliler birkaç gün içinde su ve elektrik için yalvaracaklar" ifadelerini kullandı.

Hamas tarafından İsrail saldırılarına karşı başlatılan 'Aksa Tufanı' operasyonun ardından 'savaş alarmı' veren İsrail arasında tansiyon düşmüyor.

İsrail'in ulusal istihbarat teşkilatı Mossad'ın eski başkanı Efraim Halevy ise çatışmaya yönelik açıklama yaparak, "Ya İsrail'in yanında yer alırsınız ya da teröristler ile bir olursunuz." dedi.

f8oegxnxmaakd4d.jpg

ELEKTRİK, YAKIT VE YİYECEK KESİLDİ

Geçtiğimiz günlerde İsrail Enerji Bakanı Yisrael Katz, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ne giden su akışının kesildiğini söylemişti.

İsrail merkezli Kanal 12 televizyonunun haberine göre Bakan Katz, İsrail'den Gazze Şeridi'ne giden su borularındaki su akışının durdurulduğunu belirtti.

Katz, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, İsrail'in Gazze Şeridi'ne sağladığı elektriğin kesilmesini öngören talimatı imzaladığını duyurmuştu.

Katz, diğer bir paylaşımında da "İsrail'den Gazze'ye su akışının derhal kesilmesini emrettim. Elektrik ve yakıt dün kesildi. Daha önce olanlar, artık olmayacak” ifadesini kullanmıştı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant da Gazze Şeridi'ne tam abluka uygulayacaklarını ve bölgeye elektrik, yiyecek ve yakıt sağlanmayacağını söylemişti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar