Hayat Bilgisi’nin Barbie Gamze’si tarzıyla büyülüyor! Meğerse babası da kendisi kadar ünlüymüş

Hayat Bilgisi’nin Barbie Gamze’si tarzıyla büyülüyor! Meğerse babası da kendisi kadar ünlüymüş

Bir döneme damgasını vuran Hayat Bilgisi dizisinde Barbie Gamzes’i olarak hafızalara kazınan İpek Erdem tarzıyla herkesi büyülüyor. Ünlü oyuncunun meğerse babası da kendisi kadar ünlüymüş.

Geçtiğimiz yıllarda Paris'e taşınan İpek Erdem, Türkiye’ye geri gelmişti. 2003 yılında yayın hayatına başlayan Hayat Bilgisi, ekranlara damgasını vurmuş dizi, 3 sene boyunca yayınlanmıştı. Dizinin kadrosunda Perran Kutman, Tarık Papuççuoğlu, Ümit Erdem, Gökçe Bahadır gibi ünlü isimler yer alıyordu.

suhd-pmntkmoha3kwfu8hw.webp

HAYAT BİLGİSİ’YLE YILDIZINI PARLATTI

Barbie Gamze, dizinin en güzel karakterlerinden birisi olarak Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Gamze karakterine hayat veren İpek Erdem o diziyle yıldızını parlattı. Ünlü isim, Elveda Rumeli, Çıplak, Lale Devri ve Kuzgun gibi dizilerde rol aldı. İpek Erdem geçtiğimiz yıllarda Paris'e taşınmıştı.

8u8.jpg

TARZIYLA DİKKAT ÇEKTİ

Tarzıyla tüm dikkatleri üzerine çeken İpek Erdem sosyal medyayı da aktif kullanıyor.

İpek Erdem'in son halini görenler "Yıllar onu da değiştirdi", "Ne güzel kadın ya", "Barbie de yaşlanmış" yorumlarında bulundu.

ygu.jpg

BABASI DA KENDİSİ KADAR ÜNLÜYMÜŞ

Eski futbolcu ve teknik direktör Haluk Erdem ile desinatör ve işletmeci Emine Akbaş'ın kızı olarak dünyaya gelen İpek Erdem, futbolcu ve teknik direktör olan abileri Taygun Erdem ve Algun Erdem ile birlikte büyüdü.

bvaywk1igae-slk.jpg

Haluk Erdem, Türk futbolunun tanınmış isimlerinden. Eski futbolcu ve teknik direktör olarak bilinen Haluk Erdem, spor kariyerinde çeşitli kulüplerde forma giymiş ve sonrasında teknik direktörlük yapmış.

haluk-erdem-taburcu-oldu-800x450.jpg

BABASI SAYESİNDE SANAT DÜNYASINA...

İpek Erdem, oyunculuk kariyerinde tanınmış bir isim ve Haluk Erdem'in desteğiyle sanat dünyasında adını duyurmuş. Haluk Erdem, futbol kariyerindeki başarıları ve spor dünyasına katkılarıyla hatırlanıyor.

1967-68 sezonunda Bursaspor'a transfer olan Haluk Erdem, Yeşil Beyazlı formayı 207 kez giyerek 22 gol kaydetmiş. 81 yaşındaki Erdem, aktif futbol yaşantısı boyunca A Milli Takım'a kadar yükselme başarısı göstermişti.

İPEK ERDEM KİMDİR

Yedi yaşında izlediği ilk tiyatro oyununda oyuncu olmaya karar veren İpek Erdem, 1995 yılında Bursa Belediye Konservatuvarı'nda Türk Sanat Müziği eğitimi aldı. İlk oyunculuk eğitimini ise 1996 yılında Bursa Devlet Tiyatrosu'na bağlı Osmaniye Kültür Merkezi'nde aldı ve burada Hansel ve Gretel, Vur Emri ve Aşk Fıçıları gibi oyunlarda rol aldı.

Küçük yaşlardan itibaren spor ve dans hayatının önemli bir parçası oldu. 1987-1998 yılları arasında jimnastik, bale, yüzme, voleybol ve folklor gibi farklı alanlarda eğitim aldı. 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Tiyatro Bölümü'ne kabul edilerek İstanbul'a taşındı. Aynı yıl okul arkadaşı Yıldız Asyalı'nın aracılığıyla Gani Müjde ile tanıştı ve Hayat Bilgisi dizisinde Barbie lakabıyla tanınarak ünlendi. Eğitimine önem verdiği için, okulunu engelleyecek projeleri kabul etmedi.

5f9288a07152d82f906b236e.webp

Mezun olduktan sonra Elveda Rumeli dizisinde komedi türünde rol aldı. Caz müziğine duyduğu özel ilgi, 2010 yılında Yer Gök Aşk dizisi için gittiği Kapadokya'dan aldığı ilhamla birleşti ve Elif Kayaman ile birlikte Kapadokya Caz Günleri'ni düzenledi. 2007 yılında ise Bertuğ Cemil'in Yağmur adlı şarkısının klibinde yer aldı.

İlgili Haberler