İSO Başkanı Bahçıvan, Şahap Kavcıoğlu'na gerçek faizi söyledi

İSO Başkanı Bahçıvan, Şahap Kavcıoğlu'na gerçek faizi söyledi
AKP hükümetinin faiz inadı nedeniyle Türk lirasında değer kaybı devam ederken, kredi faizlerinde de durum farklı değil. İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, TCMB Başkanı Kavcıoğlu'nun da katıldığı toplantıda ticari kredi faizlerinin yüzde 40'ı aştığını belirterek ekonomi politikalarını sert sözlerle eleştirdi.

SALON BUZ KESTİ! BAŞKANIN YÜZÜNE KARŞI GERÇEK FAİZİ AÇIKLADI

Erdoğan''ın yaptığı hemen her açıklamada ''faizleri düşüreceğiz'' söylemlerine karşın piyasa faizlerindeki keskin tırmanış devam ediyor.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi''nin temmuz ayı olağan toplantısı Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun da katılımıyla gerçekleşiyor.

“Yüksek faiz yükü altında gerçekten çok zorlu mücadele vermekte olan sanayicilerimizin faiz maliyetlerinin düşmesine dönük çalışmaların en güçlü taraftarı olacağından kuşku duyulmasın” diyen İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, “Ancak ekonomik güven ve küresel gerçeklerle uyum sağlamayan birtakım adımlar kısa vadede yüksek faize dönük bazı çözümler getirse dahi oluşturdukları güven kırılganlıkları, beklentilerdeki bozulmanın etkisiyle hem finansal kaynaklara erişimi zorlaştırmakta hem de maliyetleri artırmaktadır” ifadelerini kullandı.

‘BU POLİTİKALAR BIRAKIN FAİZLERİ DÜŞÜRMEYİ…’

Bahçıvan, “Bu politikalar uygulamada da görüldüğü üzere, bırakın faizleri düşürmeyi faiz oranlarının altından kalkılmasını daha da zorlaştırmaktadır” dedi ve şöyle devam etti:

“Güçlü, öngörülebilir bir para politikasının reel sektöre ve sanayiye katkı verecek en temel çıpaların başında geldiğini özellikle vurgulamak istiyorum.”

Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu dünkü enflasyon raporu toplantısında kredi faizlerinin TCMB’nin politika faizi olan yüzde 14’e yakın olduğunu iddia ederken İSO Başkanı Bahçıvan, ticari kredi faizlerinin yüzde 40’ı aştığını söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar