81 ilde uygulanacak faiz ve kredi kararı

81 ilde uygulanacak faiz ve kredi kararı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümde yeni bir döneme girildiğini açıkladı. Bakan Kurum, “Şimdi inşallah kentsel dönüşümde de yeni bir döneme giriyor. Belediyelerimizin İller Bankası’ndan aldıkları kredilerin faizinin yarısını biz karşılıyoruz” dedi.

81 İLDE UYGULANACAK FAİZ VE KREDİ KARARI

Seferberlik halinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik yeni bir düzenleme hayata geçiriliyor. Kentsel dönüşümün hızlanması ve belediyelerin daha aktif rol alması için önemli bir adım atıldı.  Alınan kararla birlikte artık belediyelerin dönüşümü çok daha rahat ve hızlı yapacağını vurgulayan Kurum, “Gayemiz milletimizin can ve mal sağlığını korumak” dedi.

Milliyet''te yer alan habere göre; Bakan Kurum, Bursa’daki ziyareti kapsamında Hanlar Bölgesi Çarşı Başı Meydanı ve Mevlana 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi Temel atma töreni ile 15 altyapı projesinin açılışlarını yaptı.

ÇED’DE YEŞİL KALKINMA GÜNCELLEMESİ

Bakanlık, 1993’te yayımlanarak yürürlüğe giren, zaman içerisinde çeşitli revizyonlar yapılan ÇED Yönetmeliği’nde yeşil kalkınma hedefleri kapsamında güncelleme yaptı. Yenilenen yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Açıklamada, “ÇED Raporu hazırlanması zorunlu faaliyetlerin sayısı artırıldı. Sıfır Atık, Sera Gazı Azaltımı, Sürdürülebilirlik Planı gibi birçok planın ÇED Raporları’nda yer alması zorunlu oldu” ifadesi yer aldı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar