İslam Memiş'ten kıyamet senaryosu! Altının göreceği rekor seviyeyi açıkladı

İslam Memiş'ten kıyamet senaryosu! Altının göreceği rekor seviyeyi açıkladı
Küresel piyasalarda yaşanan güvensizlik nedeniyle yatırımcılar tekrardan altına yönelmeye başladı. Altında yaşanan hareketlilik sürerken, altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Memiş, FED'in kararı sonrası altında yaşanacakları tek tek anlattı.

Mart 2023''te altın fiyatlarının yükselişe geçmesi uzmanları piyasa ve bunun potansiyel etkileri üzerine düşünmeye sevk etti. Bunlar arasında gram altın fiyatlarındaki artışı değerlendiren finans analisti İslam Memiş de elinde altın tutan vatandaşlara uyarıda bulundu.

YATIRIMCILARA FLAŞ UYARI

Altın fiyatları yükselmeye devam ederken, İslam Memiş yatırımcıları bunların daha rekor seviyeler olmadığı konusunda uyardı. Memiş, yatırım tavsiyesi vermezken, piyasanın mevcut durumu hakkında kapsamlı bir değerlendirme yaptı ve özellikle Merkez Bankası''ndan gelecek faiz kararı ile yatırımcıları riskli ve çalkantılı bir hafta bekliyor uyarısında bulundu. Euro ve dolar piyasalarına ilişkin de analizlerde bulunan Memiş, doların ekranlarda 19.01 lira, serbest piyasada 19.24 ve 19.27 lira seviyelerinden işlem gördüğüne dikkat çekti. 23 kuruşluk bir farkın altını çizdi ve bir makas farkı görmeyi beklediğini belirtti. Dolar fiyatlarının 19''un üzerinde sert bir atak yaşamadığına da dikkat çeken Memiş, bu kısıtlamayı euro ve dolar paritesine bağladı.

Memiş, euro piyasasında ise serbest piyasada 20,58 TL ve 20,65 TL seviyelerinde işlem gören para birimi ile hızlı bir toparlanma yaşandığına dikkat çekti. Orta ve uzun vadede yatırım yapan vatandaşların paritenin 1,12''ye çıkmasını bekleyebileceğini dile getirdi.

ALTINDA REKOR ARTIŞ

İslam Memiş, euro ve dolar piyasalarına ilişkin değerlendirmelerinin yanı sıra altın fiyatlarına ilişkin tahminlerini de aktardı. Ani yükseliş yaşayan altın fiyatlarının 1.450 TL ve 1.500 TL seviyelerinden işlem göreceğini tahmin ettiğini belirtti. İslam Memiş önce FED’in sonra Merkez Bankası’nın faiz kararlarından sonra piyasaların belli bir yöne doğru evrileceğini ve bu iki kararın çok önemli olduğunu dile getirdi. Uzman analist Memiş, doların seçim sonrasına kadar sabit kalacağını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar