Elinde altını olanlar dikkat! O tarihte dengeler değişiyor

Elinde altını olanlar dikkat! O tarihte dengeler değişiyor
Altın piyasası üzerine değerlendirmeler yapan finans uzmanı İslam Memiş, elinde altını olanlar için dikkat çeken uyarılarda bulunarak çok net konuştu.

ELİNDE ALTINI OLANLAR DİKKAT! O TARİHTE DENGELER DEĞİŞİYOR

Altın ve dolar üzerine yaptığı değerlendirmeler ile yatırımcılara yol gösteren Piyasalar Uzmanı İslam Memiş yine çok konuşulacak açıklama yaptı. Altının zirve yapacağı tarihi açıklayan Memiş, altın al-sat yapacakları uyardı. Memiş, Amerika Merkez Bankası''nın (FED) piyasalar için uyguladığı senaryoyu açıklamasının ardından altın için zirve tarihini açıkladı. Rusya-Ukrayna savaşı ile beraber tüm piyasalarda dengeler değişirken, FED''in aldığı 25 baz puan faiz artırma kararı da para ve altın piyasalarını derinden etkiledi.

9 Nisan Cumartesi gününe gram altın 923,59 TL ile alıcının karşına çıktı. Cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 1,38 artışla 6.184,00 liraya yükseldi. Piyasalarda yaşanan istikrarsızlıktan dolayı elinde altını olanlar derin bir araştırmaya koyuldu. Uzman isim İslam Memiş ise bir TV kanalında yaptığı açıklama ile altın al-sat yapacak onlar için net bir tarih verdi.

Memiş, altın piyasasında yaşananların en çok gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler için önemli olduğunu vurgulayarak, döviz kurunda yukarı yönlü bir çıkışın olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

MAYIS''TA DENGELER DEĞİŞİYOR

Nisan ayında durgun olan altın fiyatları için net bir tarih veren Memiş, Mayıs ayında borsalarda satış olacağını ve bu durumun özellikle gelişmekte olan ülkeleri etkileyeceğini söyledi. Özellikle FED''in aldığı 25 baz puan faiz artırma kararının da Mayıs''ta altın fiyatlarına yukarı yönlü etki edeceğini sözlerine ekledi.

TCMB FAİZ KARARI VAR

Öte yandan yurt içinde piyasaların beklediği bir diğer konu ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Nisan ayı faiz kararı olacak. Merkez Bankası faiz kararı 14 Nisan tarihinde açıklanacak. Karar saat 14.00’de yayınlanacak. Merkez son toplantıda piyasaların beklentileri yönünde haftalık gösterge repo faizinde değişikliğe gitmemiş, haftalık repo faizini yüzde 14,00 olarak sabit bırakmıştı. Analistler faizlerin bu ay da sabit bırakılacağını tahmin ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar