İslam Memiş elinde dolar olanlara seslendi: Dolara merkez bankası ayarı geliyor!

İslam Memiş elinde dolar olanlara seslendi: Dolara merkez bankası ayarı geliyor!
Doların yeni yılda hangi yönde hareket edeceği merak edilirken altın ve para piyasasının uzman ismi İslam Memiş'den dolar hakkında yeni açıklamalar geldi. Memiş, doları olanlar için hangi tarihin önemli olduğunu söyledi.

İSLAM MEMİŞ ELİNDE DOLAR OLANLARA SESLENDİ: MERKEZ BANKASI AYARI GELİYOR

Dolarda uzun süredir seyreden yatay hareketin kırılacağını söyleyen Memiş, elinde dolar olan vatandaşları uyardı. Memiş, "FED''in bir süredir yaptığı 75 puanlık faiz artırımını bırakarak 50 puana düşmesi yeni yılın ilk birkaç ayında da bu artırımlara gideceğinin sinyali olarak algılanıyor." dedi. ABD''de faizin %5 civarına sabitleneceğini bildiren Memiş, dünya genelinde uygulanacak sıkı para politikaları nedeniyle doların yukarı yönlü hareketinin çok da kolay olmayacağını belirtirken, Türk lirasına karşı her ne kadar değer kazanacağını düşünsem de dolardan çok daha iyi yatırım araçları var diyerek vatandaşlara Euro ve sterlin tavsiyesinde bulundu. Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığını belirten uzman isim, FED''in elini açık oynadığını, piyasanın da gelebilecek hamlelere göre fiyatlandığını bu nedenle sürpriz bir artış yaşanmasının çok güç olduğunu ifade etti. 

MART AYINA KADAR FIRTINALAR KOPMAZ

tv100''deki köşesinde dolar hakkında tahminlerde bulunduğu bir köşe yazısı paylaşan Memiş, FED ve Avrupa Merkez Bankası başta olmak üzere bu hafta dünya genelinde 20 merkez bankasının faiz artırımına gittiğini hatırlatarak, 2023 için verilen mesajların piyasanın hoşuna gitmediğini aktardı. Piyasadaki mevcut durumun Mart ayına kadar süreceğini tahmin ettiğini belirten Memiş, bu tarihe kadar dolarda kalmanın pek de anlamı olmadığını açıkladı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar