İSKİ'den “susuzluk tehlikesi” iddiası

İSKİ'den “susuzluk tehlikesi” iddiası
İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) İstanbul’da yağış oranlarının geçen seneye göre fazla olmaması üzerine barajlardaki su doluluğunun azaldığına yönelik yapılmış haberlere cevap verdi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), son dönemde İstanbul''un barajların doluluk oranlarının azalmasına üzerine yapılan haberlere cevap vermek için sosyal medya hesabından yapılan duyuruda: "Önümüzdeki süreçte İstanbul’da herhangi bir susuzluk riskinin bulunmadığı" ifadeleri kullanıldı.

İSKİ yaptığı açıklamada İstanbul''daki barajların  önemli su kaynakları olmakla birlikte, tek kaynak olmadıklarını belirtirken; "İstanbul''a su sağlayan diğer önemli kaynaklar ise Melen ve Yeşilçay Regülatörleridir. Bu kaynaklardan, önemli miktarda su temin edilmekte, buralarda baraj bulunmadığı için ‘baraj doluluk oranlarına bu kaynaklar dahil edilmemektedir" dedi.

HER TÜRLÜ ÇALIŞMAYI BUGÜNDEN HAREKETE GEÇİRİYORUZ

"İSKİ, İstanbul''u gelecekte susuz bırakmamak için her türlü çalışmayı bugünden hayata geçirmektedir. Ancak küresel iklim değişikliği ve buna bağlı yaşanan kuraklık, tüm dünyada suyun daha verimli kullanılmasını gerektirmektedir. Bu vesile ile İstanbulluların yakın zamanda bir susuzluk tehlikesi yaşamayacağının altını çizerek, su kaynaklarımızın durumundan bağımsız olarak gerçekleştirdiğimiz tasarruf çağrımızı yineliyoruz"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar