İş Bankası’nın aktif büyüklüğü 2,5 trilyon TL’ye ulaştı

İş Bankası’nın aktif büyüklüğü 2,5 trilyon TL’ye ulaştı
Finans Dünyasının önemli bankalarından olan İŞ Bankası aktif büyüklüğü 2023 yıl sonunda 2.5 trilyon TL’ye ulaşarak, “Türkiye’nin en büyük özel bankası” konumunu sürdürdü.

2023 yılı finansal sonuçlarına göre, Türkiye'nin önde gelen bankalarından İş Bankası, aktif büyüklüğünü 2,5 trilyon TL'ye yükselterek ülke ekonomisine büyük katkı sağladı. 1,6 trilyon TL'lik kaynak tutarıyla, banka ekonominin canlanmasına önemli bir destek sundu.

Bankanın sunduğu nakdi ve gayrinakdi kredilerin toplamı, 1,2 trilyon TL nakdi ve 427,3 milyar TL gayrinakdi olarak belirlendi. Bu rakamlar, İş Bankası'nın ekonomik büyümeye olan katkısını açıkça göstermektedir.

İş Bankası, geniş dağıtım ağı, dijital hizmetler ve çeşitli ürün yelpazesi ile tasarruf sahiplerinin ilk tercihi olmaya devam ediyor. Bankanın toplam mevduat hacmi 1,6 trilyon TL'ye ulaştı ve TP mevduat hacmi önceki yıla göre %128,1 oranında artarak 880,6 milyar TL'ye yükseldi.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, 2023 yılı finansal sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, bankanın sadece ekonomiye değil, aynı zamanda eğitim, spor, bilim ve kültür-sanat gibi alanlara da katkı sağlamaya devam edeceğini vurguladı. Aran, bankanın ikinci yüzyılına sürdürülebilir ve uzun vadeli değer yaratmayı hedefleyerek ilerlediğini belirtti.

Bankanın 2023 yılı net kârı 72,3 milyar TL olarak gerçekleşti ve özkaynak büyüklüğü %40 oranında artarak 267,8 milyar TL'ye ulaştı. İş Bankası'nın sermaye yeterlilik oranı ise %21,6 seviyesinde gerçekleşti, bu da bankanın güçlü sermaye yapısını koruduğunu gösteriyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARINI ULUSLARARASI STANDARTLARDA YÜRÜTÜYOR

Sürdürülebilirlik alanında da öncü bir rol üstlenen İş Bankası, uluslararası standartlarda çalışmalar yürütüyor ve sürdürülebilirlik temalı projeler için önemli kaynaklar sağlıyor. Banka, sürdürülebilirlik bağlantılı sendikasyon kredisi işlemleri ile dikkat çekiyor ve bu alanda lider konumunu pekiştiriyor.

Banka ayrıca, 100. yılına özel olarak çeşitli projeler hayata geçiriyor. Bunlar arasında, ülkenin fay hatlarına dair bilimsel araştırmaları destekleyen bir merkez kurulması ve çocuklara bilim ve teknolojiyi sevdirmeyi amaçlayan atölyelerin düzenlenmesi gibi önemli girişimler bulunuyor.

Son olarak, İş Bankası, deprem felaketlerine maruz kalan bölgelerde eğitim alanındaki ihtiyaçları karşılamak amacıyla okul projeleri başlatıyor ve genç sporcuları destekleyerek Türk sporuna katkı sağlıyor. Bu projelerle, banka sadece finansal alanda değil, toplumsal ve kültürel açıdan da önemli bir rol üstleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar