İş Bankası'ndan emekli promosyonuna zam! EYT'lilere yüksek ödeme fırsatı

İş Bankası'ndan emekli promosyonuna zam! EYT'lilere yüksek ödeme fırsatı
EYT düzenlemesi ile emekli olacak 2 milyon 250 bin vatandaşın da eklenmesiyle birlikte Türkiye'deki toplam emekli sayısı 15 milyonun üzerine çıkarken, özel ve kamu bankaları da emekli vatandaşları müşterisi yapabilmek için adeta bir promosyon savaşına girişmiş durumda. 

İREM GÜL-GÜNBOYU

Özel bankalar, ödedikleri nakit ücret ile kamu bankalarını yarış dışı bırakırken, en düşük emekli maaşının 7500 TL''ye çıkarılması ve nisan ayı itibariyle ilk maaşlarını alacak olan 2 milyon 250 bin EYT''li bankalar arasındaki rekabeti yeniden kızıştırdı.
Türkiye''nin en büyük özel bankası olma ayrıcalığına sahip olan İş Bankası, emekli müşterilerine sunduğu fırsatlar konusunda da diğer bankalardan ayrı bir konumda hizalanıyor.

İŞ BANKASI EN DÜŞÜK PROMOSYONA ZAM YAPTI

İş Bankası''nın doğrudan bir artırım kararı almamasına rağmen, mevcut kampanyanın maaşların artmasıyla birlikte promosyon ödemesinin de yukarı çekilmesini içeriyor olması, yapılan zam sonrasında ödenecek en düşük emekli promosyonunu da otomatik olarak yukarı çekmiş oldu.

2023''e en düşük emekli promosyonu 5250 TL olarak giren banka, son değişikliklerin ardından bu ödemeyi 6750 TL''ye yükseltmiş oldu. 21 Nisan''da başlayacak Ramazan Bayramı nedeniyle bu ayki emekli maaş ve ikramiye ödemelerinin 14 Nisan tarihinde başlayacak olması, EYT''lilerin de ilk taam maaşlarını bu tarihten itibaren almasına olanak sağladı. Banka, emekli aylığı 7500 ile 9999 TL arasında olan müşterilerine 6 bin 750 TL ödeme yaparken, bu tutarın 10 bin liranın üzerine çıkması halinde verilen ücret de 7500 TL''ye yükselmiş oluyor. 

Promosyon başvuru yapabilmek için, 3 yıl boyunca aynı bankadan maaş alınacağına dair söz verilmesinin yanı sıra, kampanyadan yararlanılan kurumdan bugüne kadar en az 1 kez maaş ödemesi almış olmak gerekmekte. Bu nedenle 2 milyon 250 bine yakın EYT''li, maaşlarının hesaplara aktarılmasının ardından yapacakları başvuruyla birlikte, 3 iş günü içerisinde ödemelerini hesaplarına almış olma hakkı kazanacak. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar