Elinde 1 gram altını bile olan herkesi ilgilendiriyor! İslam Memiş uyardı: Hazır olun

Elinde 1 gram altını bile olan herkesi ilgilendiriyor! İslam Memiş uyardı: Hazır olun
Döviz ve altında yaşanan dalgalanma devam ederken, Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş dikkat çeken uyarılarda bulundu. Memiş, "Gram altın her geçen ay üzerine koya koya yoluna devam edecek" dedi.

FİLİZ KIRAL-GÜNBOYU

Altın, dolar ve gümüş fiyatları hakkında konuşan İslam Memiş, "Altın fiyatları yıla yükselişle başladı ve yükselişlerini yılın ikinci çeyreğinde de devam ettiriyor. Ons altın tarafında 2000 dolar üzerine yerleştiğini görüyoruz. Yıl içerisinde yine 2350 direncini takip edeceğiz. Aşağıda da 1965 dolar destek seviyemiz var. Kısa vade için bir kar satışı gelebilir. 1985-95 olabilir ama yine yukarı yönlü hareketlerini hazirandan sonra devam ettirecek bir altın var karşımızda" ifadelerini kullandı. 

Memiş, "Merkez bankalarının faiz artırım sürecini bitirmesi, jeopolitik risklerdeki artış, dolar endeksinde bir gerileme olasılığının yüksek olması... Bu gibi etkenler altın fiyatlarını pozitif destekliyor. Bu yıl jeopolitik riskler tarafında da artışlar olabilir" şeklinde konuştu.

Memiş''in açıklamalarının devamı şöyle:

"Gram tarafında sorun yok. Her yıl olduğu gibi yatırımcısının yüzünü güldürüyor. 1205-1212 bant aralığında işlemler gerçekleştiriyor. Ekranlarla 30-50 lira bir makas aralığı var. 1280''li, 1270''li bir rakam yok. Hazirandan sonra dolarda hareketler bekliyoruz. Gram altın 1450, 1500 yine beklediğim seviyeler. Altın bulunduranlar kesinlikle bozdurmamalı. Gram altın kolay kolay gerilemez. Ons tarafında gerileme görsek de bu hikayeyi gram altına yansıtamayız. Beklenen geçen yıllardaki 100 liralık düşüş beklenmemeli. Gram altın her geçen ay üzerine koya koya yoluna devam edecek.

Altına kıyasla, altın tasarrufu yapamayanlara da gümüşü tavsiye ediyoruz. Gram tarafı 16.5 lira. Bu tarafta yukarı yönlü hareketler devam edecek. Altındaki yükselişten kaynaklı bugünlerde gram altın, cumhuriyet altını, çeyrek altın tercih ediliyor ancak bayramdan sonra düğün sezonu başlarsa bu kez düğün takı grubuna işler evrilebilir ama ben aman aman bir satış olacağını da tahmin etmiyorum. Tasarruflu bir yıl bekliyorum."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar