İrfan Can'a verilen penaltıya sert yorumlar: Eski hakemler hakem ve VAR'ı iğneledi

İrfan Can'a verilen penaltıya sert yorumlar: Eski hakemler hakem ve VAR'ı iğneledi
Ankaragücü maçında, Fenerbahçe’nin 1-1’lik eşitliği sağladığı penaltı pozisyonu ile ilgili yorumcular; Seçim Demirel, Deniz Çoban, Bülent Yıldırım ve Erman Toroğlu, hakem ve VAR’ın tutumunu eleştirdi.

ASLIHAN KAMER TÜREL CAYMAZ/GÜNBOYU

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında Fenerbahçe ile Ankaragücü karşı karşıya geldi. Sarı Kanarya, 1-0 geriye düştüğü maçta 90+6. dakikada bulduğu golle 2-1 yendi.

Fenerbahçe’nin 1-1’lik eşitliği sağladığı penaltı pozisyonu ile ilgili yorumcular; Seçim Demirel, Deniz Çoban, Bülent Yıldırım ve Erman Toroğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

Seçim Demirel’in pozisyonla ilgili değerlendirmesi:

“Maçı izlerken de çok şaşırdık. Neye penaltı çalındığını anlamakta güçlük çektik. İrfan Can arkadaki rakibinin farkında. Rakibinin önüne geliyor ve rakibinin elini sırtında hisseder hissetmez kendini yere atıyor. Hiçbir şekilde penaltıyı gerektirecek müdahale yok. Penaltının son derece yanlış olduğunu, hakemin inanılmaz bir hataya imza attığını düşünüyorum. Bir temas olduğu için VAR''ın buna karışması mümkün değil. Hakem ''itti'' derse VAR müdahil olamaz.”

Tartışmalı pozisyonlara Deniz Çoban yorumu | beIN SPORTS Türkiye -  beinsports.com.tr/

Eski hakem Deniz Çoban’ın penaltı yorumu:

"Oyuncu ellerini hiç açmıyor. Buradan penaltı çıkmaz. VAR karışamaz. Ama 1. dakikadan bu dakikaya kadar Atilla Karaoğlan tutarlı düdükler çalamadı."

 

Eski hakem Bülent Yıldırım penaltı pozisyonu ile ilgili şunları söyledi:

“Hiçbir şey görmüyorum. Son derece hayali bir penaltı olmuş. Üzgünüm. Çok kötü bir penaltı... Tecrübeli bir VAR hakemi diyalogla bu durumu düzeltebilir. Ama kolayına kaçıyorlar."

Erman Toroğlu: O penaltıyı ben vermem

Yorumcu ve eski hakem Erman Toroğlu, tartışılan pozisyon için şunları aktardı:

“Fenerbahçeli oyuncu kendini yere atıyor. Ankaragücü oyuncusu da üzerine düşüyor. Ben penaltı vermem. Ankaragücü oyuncusu akıllı olacak. İstanbul''da oynuyorsun. Ondan evvel Arao''nun Ankaragücü futbolcusunun ceza alanında düşürmesi var. Bunu vermiyorsan, Fenerbahçe''ninkini hiç vermeyeceksin. Bunu vermiyorsan verme ki olsun. Ama veriyorsan bunu da ver. “

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar