Irak’ta final maçı öncesi izdiham: Ölü ve yaralılar var!

Irak’ta final maçı öncesi izdiham: Ölü ve yaralılar var!
Irak’ta Körfez Ulusları Kupası dahilinde oynanacak final maçı öncesinde taraftarlar arasında izdiham yaşandı. İzdihamda iki kişi hayatını kaybederken 80 kişi de yaralandı.

Irak’ta final maçı öncesinde stadyum etrafında toplanan biletsiz taraftar stadyum çevresinde izdihama neden oldu. Yaşanan izdihamda 80’e yakın taraftar yaralandı, iki kişi ise hayatını kaybetti.

El Cezire''nin aktardığına göre taraftarlar Irak ve Umman futbol milli takımlarının karşılaşacağı final maçı için erken saatlerden itibaren Palmiye Gövdesi Stadı''na akın etmeye başladı. Bileti olmayanların stada yönelmesinin ardından izdiham yaşandı.

 

Öte yandan final maçı dolayısıyla Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani''nin de kentte olduğu belirtildi. Yerel yetkililerle final maçı öncesi hazırlıkları görüşen Sudani, yaşanan izdihamdan sonra Basralılara çağrıda bulunarak ''turnuvanın en iyi şekilde tamamlanması için ilgili kurumlarla dayanışma içerisinde olmalarını'' istedi.

Irak''ta 6 Ocak''ta başlayan Körfez Ulusları Kupası bugün saat 19.00''da Irak ve Umman milli takımları arasında oynanacak final maçıyla sona erecek. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar