iPhone kullanıcılarını sevindirecek haber: Apple'dan RAM miktarını arttırma kararı

iPhone kullanıcılarını sevindirecek haber: Apple'dan RAM miktarını arttırma kararı
Milyonalrca kullanıcı olan ve dünyada en çok tercih edilen İPhone serisinde muhteşem yenilik. Apple'ın iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'teki RAM miktarını artıracağını açıkladı.

Teknolojide bir dünya devi olan Apple, artık veriler için hızlı erişim ve geçici veri depolama sağlayacak RAM''ı yükseltilecek.  Şirketin 2023 model amiral gemileri için daha hızlı bir bellek türü kullanma ihtimali de bulunuyor.

Trend Force analistleri tarafından hazırlanan rapora göre Apple yeni iPhone 15 serisi akıllı telefonlarında RAM miktarını artıracak ve bellek standardını yükseltecek. Şirketin 2023 modelleri için daha hızlı bir bellek türüne geçiş yapacağı bildiriliyor.

Görünüşe bakılırsa Cupertinolu teknoloji devi iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max''te 6 GB yerine 8 GB RAM kullanacak. Ayrıca şirketin bu cihazlarda LPDDR5''ten LPDDR5X''e geçmesi bekleniyor. Yani sadece bellek miktarı artmayacak aynı zamanda daha hızlı olacak.

Donanım Haber''in haberine göre; Yeni serinin Pro modellerinde yapılacak bu yükseltme tüm sistemin ve uygulamaların performansı üzerinde olumlu bir etkiye sahip olacak. Değişikliklerin sadece üst modelleri etkileyeceği, iPhone 15 ve 15 Plus''ın ise önceki özelliklerini koruyacağı söyleniyor.

Kısa süre önce iPhone 15 Pro''nun render görüntüleri paylaşıldı. Sızdırılan bilgilere göre şirket Lightning yerine USB-C''ye geçiş yapacak. Bir diğer önemli değişiklik de camın ve metal çerçevenin kenarlarının kavislendirilmesi olacak.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar