Apple da işten çıkarma kervanına katıldı

Apple da işten çıkarma kervanına katıldı
Ekonomik sarsıntılar yüzünden işten çıkarma akımına katılan son şirket Apple oldu. Apple en az zararla ekonomiye karşı durarak atlatmaya çalışsa da kaçınılmaz oldu.

Ülkeleri etkisi altına alan ekonomik sıkıntılar ve enerji krizi nedeniyle birçok şirket, 2022 yılında işten çıkarma politikalarına başvurdu.

Bazı işverenlerin, yaklaşan zorlu ekonomik döneme hazırlanmak için iş gücünü küçültmesiyle, işten çıkarmalara Amerikan teknoloji şirketleri öncülük etti.

Analistler, büyük ABD teknoloji firmalarının, önümüzdeki birkaç ay boyunca daha fazla kişiyi işten çıkarmasını bekliyor.

Ekonomik sarsıntıları en az zararla atlatmaya çalışan Apple, çok sayıda sözleşmeli çalışanını işten çıkardı..

The New York Post''un haberine göre, dış kurumlar tarafından işe alınan ve projelerde Apple’ın personeliyle birlikte çalışan kişiler işten çıkarıldı. Apple, söz konusu kişilerin sözleşme bitiş tarihlerini beklemedi.

Apple''ın, teknik destek ve müşteri hizmetleri gibi alanlarda görev yapan çok sayıda sözleşmeli çalışanı olduğu söyleniyor. 

SON ÇARE DEMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Apple CEO''su Tim Cook, maliyetleri yönetebilmek için farklı yollar uygulamaya koyacaklarını ve işten çıkarmaların son çare olacağını belirtmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar