Apple imkansızı oynuyor! iOS 17 geliştirici betası ücretsiz yüklenemeyecek

Apple imkansızı oynuyor! iOS 17 geliştirici betası ücretsiz yüklenemeyecek
Milyonlarca IPhone kullanıcılarına kötü haber bizzat Apple'dan geldi. Apple, iOS 17 geliştirici beta sürümlerini ücretli yaptı. Kullanıcıların ücretsiz yüklememesi için engel yaratan şirket, yapılandırma profili yönetiminden vazgeçiyor.

Apple, developer programına kaydolmayan IPhone''lar için ücretsiz geliştirici profili yüklemeyi imkansız hale getirecek adımı attı.

Apple, iOS 16.4 beta sürümü ile Yazılım Güncelleme bölümüne Beta Güncellemeleri ekledi. Bu menü, Apple’ın geliştirici programı üyelerinin Apple Developer sitesinden yapılandırma profili yüklemelerine gerek kalmadan doğrudan IPhone’da iOS geliştirici betalarını etkinleştirmelerine olanak tanıyor. Kullanıcı, Apple geliştirici programına kaydolurken kullandığı Apple ID ile IPhone''da giriş yaptıysa bu menü çıkıyor. Apple, gelecek İOS sürümlerinde geliştirici betalarını almanın tek yolunun bu olacağını, profillerin artık çalışmayacağını söylüyor.

Bu, Apple developer programına kaydolmayan kullanıcıların iOS 17 geliştirici betası çıktığında ücretsiz olarak yükleyemeyeceği anlamına geliyor. Şimdiye kadar BetaProfiles vb. sitelerden iOS geliştirici profili indirilip kolaylıkla geliştirici betaları yüklenebiliyordu. IPSW dosyası kullanarak yüklenip yüklenemeyeceğini iOS 17 developer beta sürümü yayınlandığında göreceğiz.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar