İmamoğlu'ndan Bakan Soylu'ya tepki!

İmamoğlu'ndan Bakan Soylu'ya tepki!
İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, türbeye karşı elleri arkada poz vermesine açılan soruşturma hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "Bence suç" yorumunu yapmıştı. İmamoğlu, bu açıklamaya tepki gösterdi: "Bence suç diye bir şey var mı?"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece Belediyesi ve KİPTAŞ arasında, Kanarya Mahallesi’nde gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili düzenlenen protokol imzalanması törenine katıldı. İmamoğlu, imza töreni sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İFADEMİZE ETKİDE BULUNMA ANLAMINA GELİYOR

İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Fatih Sultan Mehmet türbesi ziyareti sırasında ellerinin arkada olması konusunda "Bence suç. Böyle görüntü olamaz" ifadesini kullanmasıyla ilgili şunları kaydetti:

'Bence suç' diye bir şey var mı Anayasa’da? Bakanlık yapıyorsunuz ve 'Bence suç' diye bir yorum yapıyorsunuz. Böyle bir şey olur mu? Anayasa’da ya da kanunda böyle bir tanım olmaz. Devletin bu makamında bulunan insanların, bu şekilde vakitlerini harcamaları kadar üzücü bir durum yok. 'Bence suç' diye açıklayarak, açıklama yaparak, Diyarbakır ziyareti üzerinden, 'Ben, aslında buna soruşturma izni veririm' mesajı vermek, daha bugün yarın belki de müfettişe ulaştıracağımız ifademize etkide bulunma anlamına geliyor. Bu, çok doğru bir bakış açısı değil.

MİLLETİMİZ UZUN YILLARDIR İLK DEFA GÜLDÜ

Söz konusu incelemeye ilişkin ifadesini gönderdiğini belirten İmamoğlu, "Bugün eline gitmiştir ya da yarın gidecektir. Evvelsi gün yolladık ifademizi. Ama bizim ifademiz daha eline ulaşmadan, müfettiş bunu alıp okumadan, Bakan’ın böyle bir anlayışla, böyle bir dille bu sürece karşılık vermesi çok üzücü. Ben bu konu, inanın artık kapansın istiyordum. Biraz da 2-3 gündür milletin böyle diyaframından bu işe gülmesine de sevindim. Milletimiz, uzun yıllardır ilk defa güldü. Bu işin içinde olanlara güldü, bu kararı verenlere güldü, bu süreci kovalayanlara güldü" diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar